perjantai 17. lokakuuta 2014

KURPITSA-FETASALAATTI

Helsingin reissu lähestyy, joten pyytäisin teiltä lukijoilta vinkkejä hyvistä ravintoloista tai brunssipaikoista. Muuten ei niin väliä millainen paikka on kyseessä, mutta nyt ei haeta niitä kaikista kalliimpia paikkoja. Muutenkin saa vinkata paikkoja joissa kannattaa käydä, vaikka meillä onkin aika vähän aikaa kierrellä. Niin ja tietysti samalla saa antaa menovinkkejä myös Tukholmasta, sillä sielläkin tulee vietettyä viikonloppu aika pian.

Nyt kuitenkin itse asiaan: ostin jonkin aikaa sitten ensimmäisen kurpitsani ikinä ja siitä tulikin jo tehtyä paria ruokaa. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi jo pitkään mielessä pyörinyt salaatti, jossa ihanan hunajainen uunissa paahdettu kurpitsa yhdistyy fetan kanssa. Tämä salaatti on loistavan maun lisäksi tosi yksinkertaista valmistaa, joten varmasti vähän kokemattomampikin kokkaaja onnistuu.
idsalaatti  photo DSC_5268_zps4f21c848.jpg
TARVIKKEET
200 g Myskikurpitsaa
1 rkl Hunajaa
 3 rkl Oliiviöljyä
 1tl Mustapippurirouhetta
½ tl Suolaa
50 g Fetaa
Pinjansiemeniä
Rucolaa

1. Kuutioi kurpitsa ja sekoita kuutioiden sekaan hunaja, öljy, pippuri ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan ja anna jäähtyä.

2. Kokoa salaatti: Rucolaa pohjalle, kurpitsakuutiot seuraavana ja viimeisenä murusteltu feta ja pinjansiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti