torstai 2. lokakuuta 2014

JUUSTOKAKKUTÖTTERÖT

Törmäsin älyttömän suloisiin juustokakkutötteröihin alunperin Dr. Sugar-blogin kautta ja oli pakko päästä kokeilemaan! Nämä ovat huomattavasti pienitöisempiä kun tavalliset juustokakut, mutta toisaalta normaali juustokakku myös säilyy paljon paremmin. Tötteröt nimittäin tulisi tuhota aika pian tekemisestä jos haluaa nauttia vohvelin rapeana, sillä vohveli pehmenee äkkiä ja on esim. seuraavana päivänä jo melko löllöä. 

Näitäkin voi luonnollisesti tehdä vaikka minkä makuisena, mutta itse valitsin ensimmäiselle kokeilukerralle yksinkertaisen, sitruunan ja appelsiinin maun. Käytin omissani maustamatonta tuorejuustoa ja sitrushedelmien kuorta, mutta luulisin että maustetulla tuorejuustollakin saa hyvän lopputuloksen aikaan.
idtötterö  photo DSC_5248_zps73254f8f.jpg  photo DSC_5251_zps22d53652.jpg  photo DSC_5250_zps1459908a.jpg
TARVIKKEET
2 dl Vispikermaa
n. 100 g Tuorejuustoa (maustamatonta tai sitruuna/appelsiini)
1 Sitruunan kuori
1 Appelsiinin kuori
½ dl Sokeria
n. 6 kpl Jäätelövohveleita

HUOM! Jos käytät maustettua tuorejuustoa sitruunan- ja appelsiininkuoren sijaan, voi sokeria hieman vähentää.

1. Raasta sitruunan ja appelsiinin kuori ja sekoita tuorejuuston ja sokerin kanssa.

2. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi.

3. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

4. Siirrä pursotinpussiin ja pursota vohveleihin. Koristele ja nauti!

4 kommenttia:

  1. Mistä tuollaisia jäätelövohveleita saa ostaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omani löysin ainakin ihan Prismasta, taisivat olla Pappagallo-merkkisiä :)

      Poista