tiistai 14. lokakuuta 2014

AVOKADO-MANCHEGOMUNAKAS

idmanchegoTARVIKKEET
2-3 Kananmunaa
1 Keskikokoinen tomaatti
1 Avokado
Pala purjoa
n. ½ dl Manchegojuustoa raastettuna
½ tl Mustapippuria
½-1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
½ tl Chilijauhetta
1 rkl Voita

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset erillisiin kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita keltuaisiin mausteet.

2, Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuaiset ja sekoita hyvin. Lämmitä paistinpannu, lisää nokare voita ja levitä munaseos pannulle paistumaan. Hellan tehosta riippuen keskilämpö tai hieman sitä matalampi säätö on yleensä hyvä.

3. Kuori ja pilko avokado ja pilko myös purjo. Levitä sitten avokado, purjo ja juustoraaste tasaisesti pannulle ja anna kypsyä hiljalleen. Munakkaan alaosaa voi varovasti kurkkia lastan avulla ja kun se on kauniin värinen, käännetään munakas kaksinkerroin.

4. Ota levy pois päältä ja anna munakkaan kypsyä vielä itsekseen minuutin pari. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti