maanantai 22. syyskuuta 2014

KANTTARELLIPASTA

Nyt kun ihania kanttarelleja vielä saa, on niitä hyödynnettävä kaikin mahdollisin tavoin. Tämä helppo ja maukas kanttarellipasta on yksi hyvin onnistuneista kokeiluistani. En tosin epäillytkään ettei kermainen kanttarellikastike ja spaghetti sopisi yhteen, mutta ei vaan ole koskaan tullut syötyä ylipäätään sieniä spaghetin kanssa lukuunottamatta herkkusieniä lohipastassa.

Jälleen kerran tein sen virheen etten mittaillut mitään + olen ehkä maailman surkein arvioimaan spaghetin määrää, joten sen kohdan jätän ihan auki (normaali annoskoko taitaa olla noin 100g kuivaa spaghettia/henkilö). Itse keitin vaan summanmutikassa ja tein jäljelle jääneistä seuraavana päivänä pesto-fetapastaa.
idpasta  photo DSC_5191_zpsedf93d53.jpg  photo DSC_5192_zpscbffd931.jpg  photo DSC_5190_zps078506ca.jpg
TARVIKKEET
Spaghettia
3 dl Kanttarelleja hienoksi kuutioituna
2 rkl Voita
2 dl Ruokakermaa
Mustapippuria
Suolaa
Timjamia
1 Pieni sipuli
(Parmesania)

1. Laita spaghetti keittymään (al denteksi)

2. Kuutioi sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota hetki voissa pannulla. Lisää sitten kuutioidut kanttarellit ja paista seosta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

3. Mausta ja lisää ruokakerma. Kun spaghetti on kypsää, valuta se ja yhdistä kanttarellikastikkeen kanssa kattilassa. Tässä kohtaa levyn voi jo ottaa pois päältä.

4. Tarkista vielä maku, mausta tarvittaessa lisää ja nauti. Itse laitoin vielä hieman raastettua parmesania mukaan. 

2 kommenttia:

  1. Sienipasta on yksi omistakin pastasuosikeista. Hurjan hyvää ja nopeaa valmistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeus on kyllä järkyttävän iso plussa muutenkin loistavaan pastaan :)

      Poista