keskiviikko 10. syyskuuta 2014

KANTTARELLI-PEKONIPIIRAKKA

Aina edellisinä syksyinä olen tehnyt sienipiirakat suppilovahveroista ja yhdistänyt ne kinkun kanssa, mutta tänä vuonna oli aika tuunata ohjetta hieman. Kinkun korvasi siis pekoni ja sienilajike vaihtui ihaniin kanttarelleihin.

Tälläkin kerralla uuden kokeileminen kannatti, vaikkei tässä nyt mitään kovin ihmeellisiä kokeiluja tehty. Kivaa vaihtelua vanhalle ja paljon käytetylle ohjeelle!
idpiirakka  photo DSC_5187_zpsc104e458.jpg  photo DSC_5185_zpse68f133e.jpg  photo DSC_5188_zpsc73a44d6.jpg
POHJA
3 dl Vehnäjauhoja
125g Voita (huoneenlämmössä pehmennyttä)
½ tl Suolaa
1-2 rkl Vettä

1. Nypi pehmennyt voi, vehnäjauhot ja suola pieneksi muruksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti kunnes muru muodostuu taikinapalloksi. Anna jäähtyä jääkaapissa 15 min.

2. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Voitele sitten piirakkavuoka, levitä taikina tasaisesti pohjalle ja reunoille ja esipaista 10 min mielellään painon kanssa (paistohelmet)

TÄYTE
2 dl Ruokakermaa
2 Kananmunaa
1 Sipuli
1 rkl Voita
1 prk Fileepekonia
n. 2dl Kanttarelleja kuutioituna
1 rkl Rosmariinia (tuoretta)
1 tl Mustapippurirouhetta
Suolaa
(Timjamia)
n. 100 g Juustoraastetta

3. Pilko sipuli pieneksi silpuksi, kuutioi pekoni ja ruskista ne kanttarellien kanssa voissa parin minuutin ajan joko erikseen tai yhdessä.

4. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja mausteet ja sekoita mukaan viimeisenä pekoni, sipuli ja kanttarellit.

5. Paista ensin n. 15min ja lisää sitten juustoraaste. Paista toiset 15 min, kunnes pinta on kauniin värinen.

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyvältä! :) + kysymys: Minkä merkkistä maapähkinävoita käytit Snickers-kuppikakkuihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Valitettavasti en yhtään muista merkkiä :(

      Poista
  2. Ihania reseptejä, jään ehdottomasti seuraamaan :)

    VastaaPoista