sunnuntai 24. elokuuta 2014

TÄYTETYT KESÄKURPITSAT KAHDELLA TÄYTTEELLÄ

Kauppojen hyllyt ovat pullollaan ihania kesäkurpitsoja, joten pakkohan niistä on tehdä ruokaa! Mietiskelin pitkään, ottaisiko monta pienempää vai yhden ison yksilön ja päädyin sitten lopulta isoon ihan vaan sen takia, että isoon mahtuu enemmän täytettä.

Tein kaksi hieman toisistaan poikkeavaa täyteversiota, jotka kuitenkin ovat molemmat melko tavanomaisia. Käytin näihin tosiaan vain yhden kesäkurpitsan josta riitti suunnilleen 3-4 hengelle syötäväksi. Tarkkaa painoa en osaa sanoa, mutta parilla keskikokoisella pääsee varmasti jo aika lähelle.

HUOM! Molempien täytteiden ohjeet on laitettu niin, että niistä riittää 3-4 hengelle vaikka itse teinkin molempia pienemmän erän. Jos siis haluat tehdä neljälle hengelle näitä niin, että puolet on toisella täytteellä ja puolet toisella, niin puolita täytteiden ohjeet.
idkesäkurpitsat  photo DSC_4842_zpsff0baf41.jpg
TEXMEX-MAUSTETUT KESÄKURPITSAT
Keskikokoista kesäkurpitsaa
300 g Naudan jauhelihaa
2 dl Riisiä (ennen keittämistä)
1 Keskikokoinen sipuli
2 rkl Voita
2 Valkosipulinkynttä
1 Iso tomaatti
3 rkl Tacomaustetta
Mustapippuria
Suolaa

1. Kuutioi sipuli ja kuullota hetki pannulla voissa murskatun valkosipulin kanssa. Lisää sitten jauheliha ja paista kypsäksi.

2. Keitä riisi kypsäksi ja sekoita jauhelihan kanssa ja esivalmistele kesäkurpitsat puolittamalla ne ja kovertamalla niiden keskusta pois esim. ruokalusikalla.

3. Lisää mausteet ja kuutioitu tomaatti täytteeseen ja lusikoi kesäkurpitsoiden sisälle. 

4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

--------------------------------------------------

ITALIALAISITTAIN MAUSTETUT KESÄKURPITSAT
Keskikokoista kesäkurpitsaa
300 g Naudan jauhelihaa
2 dl Riisiä (ennen keittämistä)
1 Keskikokoinen sipuli
2 rkl Voita
2 Valkosipulinkynttä
n. 2 dl Tomaattimurskaa
3 rkl Silputtua basillikaa
Mustapippuria
Suolaa
30 g Parmesania

1. Kuutioi sipuli ja kuullota hetki pannulla voissa murskatun valkosipulin kanssa. Lisää sitten jauheliha ja paista kypsäksi.

2. Keitä riisi kypsäksi ja sekoita jauhelihan kanssa. Esivalmistele kesäkurpitsat puolittamalla ne, ja kovertamalla niiden sisusta pois esim. ruokalusikalla.

3. Lisää täytteeseen tomaattimurska, basillika ja muut mausteet ja sekoita hyvin. Levitä täyte kurpitsojen sisälle ja ripottele päälle raastettua parmesania.

4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.


P.S. Arpaonni suosi nimimerkkiä Niina, onnea!

4 kommenttia:

  1. Olipa ihana voittaa herkullisessa arvonnassa! :)

    http://pikku-bambin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. En tiiä oonko ennen käyny tääl sanomas mut sun blogis on kyllä niin ihana <3 Paras ruokablogi ehdottomasti!

    Näitäkin on varmaan pakko kokeilla vaikka periaatteessa vihaan kesäkurpitsaa - sait siitä kumminki ihan tosi hyvin kuulosta! :D

    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista! :) Ja näissä on vielä hyvää se, että jos ei tykkää kesäkurpitsoista niin sitä voi kuitenkin kaivertaa pois niin paljon kun haluaa, jättää vaikka pelkät kuoret jäljelle jos siltä tuntuu :D

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! :D Noinhan noi ois vielä täydellisempiä! <3

      Poista