maanantai 11. elokuuta 2014

PORKKANA-BATAATTISOSEKEITTO

Pitkästä aikaa tuli tehtyä sosekeittoa ja sen jälkeen myös ihmeteltyä miksei sitä tee useammin. Se on helppoa, hyvää, täyttävää ja terveellistäkin vielä, joten mitään ongelmia ei luulisi olevan! Tällä kertaa perinteinen porkkanasosekeitto sai kaverikseen bataattia, raejuustoa, yrttejä ja kurpitsansiemeniä, suosittelen muuten kokeilemaan kurpitsansiemeniä sosekeitossa tai salaateissa, nam.

Alemmassa postauksessa ehtii vielä osallistumaan muutaman päivän ajan 20€ Kakkusankarit.fi-lahjakortin arvontaan, joten muistakaa käydä osallistumassa!
 photo DSC_5087_zpsd324fa60.jpgidkeitto  photo DSC_5088_zpsfab71101.jpg
TARVIKKEET
3 Keskikokoista porkkanaa
n. 100 g Bataattia
50 g Juuriselleriä
2 Keskikokoista/isohkoa perunaa
1 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
Vettä
Basillikaa
Ruohosipulia
50 g Tuorejuustoa
1 dl Ruokakermaa
Mustapippuria
Suolaa
½ Kasvisliemikuutio
½ tl Chilijauhetta

1. Kuori ja pilko karkeasti porkkanat, bataatti, juuriselleri, perunat ja sipuli kattilaan. Halkaise kuoritut valkosipulinkynnet kahtia ja lisää kattilaan.

2. Lisää kattilaan vettä niin, että kasvikset peittyvät ja lisää kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen noin 30 min, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.

3. Kaada ylimääräinen vesi talteen mukiin ja soseuta. Lisää tuorejuusto ja kerma ja mausta mustapippurilla, suolalla, chilijauheella, basillikalla ja ruohosipulilla. Jos keitto on liian paksua, lisää keitinvettä kunnes saat haluamasi koostumuksen.

Nauti esim. raejuuston, kurpitsansiemenien ja yrttien kanssa.


1 kommentti:

  1. Porkkanabataatti-sosekeitto on parasta! :D täytyy joskus testata tätä reseptiä. :)

    VastaaPoista