maanantai 4. elokuuta 2014

KALKKUNABURGERIT

Pitkästä aikaa tuli tehtyä hampurilaisia ja tällä kertaa myös hieman normaaleista poikkeavia. Jauhelihapihvien tilalla kokeilin kalkkunapihvejä ja yhdistin ne tacokastikkeen ja guacamolen kanssa. Kun pari hampparia oli kadonnut, oli aika todeta että yhdistelmä oli onnistunut, ihan varmasti teen jatkossakin kalkkunapihvejä hamppareihin tavallisten sijaan! 

Käytin itse ehkä vähän normaalia pienempiä sämpylöitä ja niihin sopivan kokoisia pihvejä ohjeella tuli noin 7 kpl, mutta isompiin sämpylöihin niitä tulee ohjeella 4-5.
idhamppari  photo DSC_4790_zps9d310c15.jpg  photo DSC_4788_zps4d1100a1.jpg  photo DSC_4793_zps1dde1e57.jpg  photo DSC_4792_zps5dc8ce83.jpg  photo DSC_4791_zps95e8c5fb.jpg
TARVIKKEET
1 Annos Guacamolea (ohjeeseen tästä)
Jääsalaattia
Tomaattia
Santa Maria Taco Saucea (vahvuus oman maun mukaan)
Hampurilaissämpylöitä 

KALKKUNAPIHVIT
400 g Kalkkunan jauhelihaa
1 Kananmuna
1 tl Basilikaaa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Mustapippurirouhetta
1 tl Suolaa
1 rkl Sitruunamehua
1 rkl Soijakastiketta
2 rkl Sweet chili-kastiketta

1. Yhdistä ainekset ja anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan.

2. Muotoile pihveiksi ja paista kypsäksi pannulla voissa. Pihveistä ei kannata tehdä kovin paksuja, tai ne eivät kypsy niin hyvin sisältä.

3. Kokoa hampurilaiset: pohjalle tacokastiketta, salaattia, sitten pihvi, guacamole ja tomaattisiivu.


4 kommenttia:

  1. Tää blogi on kyl mun ehdoton suosikki! Oon löytäny täältä paljon hyviä ruokaohjeita ja noi kalkkunaburgerit vaikuttaa myös todella hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Kerro ihmeessä miten onnistuu jos kokeilet jotain!

      Poista
  2. Vitsit miten hyvältä nuo kuulostavatkaan! Pitänee pistää ohje talteen :)

    VastaaPoista