maanantai 14. heinäkuuta 2014

SUPERSUKLAISET BROOKIET

Jonkin aikaa sitten toivepostauksessa joku ehdotti brookieseja, ja vihdoin ne pääsivät kokeiluun. En osannut päättää teenkö keksejä vai brownieseja, joten nyt tuli loistava mahdollisuus yhdistää ne. Kokeilu meni ehkä vähän yli, sillä näissä on peräti kolmea erilaista suklaata (jos nyt daim lasketaan yhdeksi laaduksi)

Paljon kehuja näistä tuli, mutta ajattelin vielä kehitellä ohjetta kohti täydellisyyttä! Koostumus näissä oli jo aikalailla täydellinen, mutta mauissa ehkä vielä on mahdollista parantaa ;) 

Tuttuun tapaan ohje on mitoitettu n. 20x 30cm vuokaan.
idbrookies  photo DSC_4683_zpsa59b48de.jpg  photo DSC_4689_zps6e406306.jpg
BROWNIE-TAIKINA
1 pussi Daim-palloja (klik)
150 g Tummaa suklaata
150 g Voita
1 dl Hienoa sokeria
1 dl Fariinisokeria
1 rkl Vanilja-aromia
3 Kananmunaa
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Ruokasoodaa
2 ½ dl Vehnäjauhoja

1. Sulata suklaa, daimit ja voi kattilassa ja ota sitten pois levyltä jäähtymään.

2. Sekoita jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen sokerit, vanilja ja kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä leivinjauhe, ruokasooda ja vehnäjauhot. 

3. Vuoraa vuoka foliolla tai esim. leivinpaperilla ja kaada brownietaikina vuokaan. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

KEKSITAIKINA
130 g Voita
3/4 dl Hienoa sokeria
3/4 dl Fariinisokeria
2 Kananmunaa
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
n. 150-200 g Suklaata, itse laitoin 75g sekä tummaa että valkosuklaata

4. Sekoita voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. 

5. Sekoita mukaan vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää lopuksi rouhittu suklaa.

6. Levitä keksitaikina brownietaikinan päälle ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa n. 35 minuuttia.

Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

8 kommenttia:

  1. Nam! Oon ettinyt pitkään brookieseihin "kunnollista" ohjetta ja nyt löysin sen :)! Taidan tosin jättää valkosuklaan pois kun en siitä niin välitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että vihdoin löytyi :) Se näissä on kyllä hyvää, että keksikerrokseen voi tunkea melkein mitä vaan :D

      Poista
  2. oijoi, nyt on kyllä pakko kokeilla noita! :P
    kiitos paljon reseptistä! :)

    VastaaPoista
  3. Sulla on tosi kivan näköinen blogi ja ihania reseptejä ja kuvia. Mä olen itse vasta alottanut bloggaamisen ja haluisin lisää lukijoita. Laitan pääasiassa kuvia ja reseptejä mun leipomuksista. Tässä mun blogin osoite: blogbellefille.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, käyn kurkkimassa sun blogia :)

      Poista
  4. Vitsi mulle tuli nyt kauhee nälkä kun selasin tätä blogia :))) ja vois tehdä nuita brookieseja huomenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan unohtanut vastata, mutta kokeilitko? :)

      Poista