torstai 5. kesäkuuta 2014

APPELSIINI-RICOTTAPANNUKAKUT

Pitkästä aikaa tuli tehtyä pannareita, nam! Idea näihin lähti siitä, että jääkaapissa oli jämät ricottajuustoa, muttei kuitenkaan tarpeeksi kakkuun. Koska ricottajuusto sopii tunnetusti hyvin yhteen niin appelsiinin kuin sitruunankin kanssa, oli makuyhdistelmä aika selvä.
 photo DSC_4458_zps3b602b3a.jpg idpancakes  photo DSC_4452_zpsc8002446.jpg  photo DSC_4451_zps8a572a9c.jpgAPPELSIINI-RICOTTAPANNUKAKUT (n. 10kpl)
1 Kananmuna
½ dl Ricottajuustoa
2 rkl Vaniljasokeria
1 tl Soodaa
1½ dl Maitoa
1½ dl Vehnäjauhoja
½ Appelsiinin kuori
Ripaus suolaa

 Aloita erottelemalla kananmunan valkuainen ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja jätä odottamaan hetkeksi. Lisää keltuaisen joukkoon muut ainekset ja kääntele viimeisenä valkuaisvaahto sekaan. Paista pannulla keskilämmöllä, mielellään ilman öljyä/voita jotta pannukakakuista tulee tasaisen värisiä. Pannukakuista voi tehdä tietysti mieluisen kokoisia, mutta mielestäni ½ dl on varsin hyvä taikinamäärä. 

Paista keskilämmöllä kunnes pintaan alkaa muodostumaan kuplia ja käännä. Tarjoa pannarit esimerkiksi vaahterasiirapin ja mansikoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti