tiistai 13. toukokuuta 2014

PERUNASALAATTI

Keväällä ja kesällä perunasalaatti maistuu taivaalliselle grilliruoan kanssa, joten kokeilin tehdä sitä itse. Aiempina vuosina en ole oikein välittänyt valmiista perunasalaateista suolakurkun takia, mutta nykyään en kiinnitä niihin pikkuruisiin kuutioihin enää hirveästi huomiota.

Omatekemään perunasalaattiin ei kuitenkaan suolakurkkua tullut, vaan kaikki tarvittava maku tuli kevätsipuleista.
 photo DSC_4222_zpsb46b945f.jpg idpotato  photo DSC_4224_zpsefc9be0a.jpg PERUNASALAATTI
Keitettyjä perunoita
Mustapippuria
Majoneesia 
Kermaviiliä
Mustapippuria
Suolaa
Kevätsipulia

 Keitä haluamasi määrä perunoita ja anna jäähtyä. Kuutioi perunat kulhoon ja lisää majoneesia ja kermaviiliä, tai vaikka vaan toista. Lisää silputtua kevätsipulia tai purjoa ja mausta.

En oikein osaa arvioida majoneesin ja kermaviilin määrää, koska niiden tarve vaihtelee aika paljon merkin mukaan. Oma majoneesini oli aika jämäkkää, joten se kaipasi seurakseen myös löysempää kermaviiliä. Perunasalaattiin voi laittaa myös esimerkiksi ranskankermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti