maanantai 5. toukokuuta 2014

LIME-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Päässäni on pyörinyt jo monta viikkoa ajatus limepiirakasta tai kakusta ja vappuna tuli vihdoin loistava tilaisuus pistää hihat heilumaan. Jaarittelin pitkään erilaisten vaihtoehtojen välillä, mutta päädyin lopulta tuttuun ja turvalliseen juustokakkuun.

Hyydytysvaiheessa olin yhtä kärsimätön kuin pieni lapsi, ja en millään olisi malttanut odottaa kiilteen tekemistä ja tietysti sitä kakun maistamista. Olkaa te siis vähän kärsivällisempiä ja odotelkaa rauhassa, niin säästytte valkoisilta paloilta kiilteen pinnassa.
idkakku  photo DSC_4239_zps80a2ff27.jpg  photo DSC_4248-horz_zps275b02df.jpg POHJA
150-200 g Digestivekeksejä 
75 g Voita

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjaan.

TÄYTE
100 g Valkosuklaata
200 g Lime-valkosuklaarahkaa
2 dl Kuohukermaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
4 Liivatetta
1 Limen kuori ja mehu
(Sokeria)

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa. Yhdistä suklaa rahkan, tuorejuuston ja limen kuoren kanssa.

3. Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sokeroi hieman halutessasi.

4. Kuumenna limemehu ja sekoita hyvin liotetut liivatteet sen sekaan yksi kerrallaan. Älä kuitenkaan keitä seosta. Kaada suklaa-rahkaseokseen ja sekoita. Lisää viimeisenä kermavaahto muun täytteen joukkoon ja kääntele tasaiseksi.

5. Levitä täyte pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä vähintään kolmen tunnin ajan ennen kiilteen valmistamista.

KIILLE/PÄÄLLINEN
1 Limen mehu
Vettä
2 Liivatetta
Ohuita limeviipaleita
Tuoretta minttua

6. Viipaloi limestä ohuita siivuja n. 8kpl ja asettele ne kakun päälle tasaisin välein. Laita taas liivatteet likoamaan.

7. Kuumenna limemehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet sekaan. Ota seos pois levyltä ja lisää vielä noin 1dl vettä. Sekoittele ja kaada liemi kakun päälle varovasti. Omat limeviipaleeni lähtivät hieman liikkumaan lientä kaataessa, mutta painoin ne vaan takaisin paikoilleen.

8. Anna hyytyä vielä parin tunnin ajan ja koristele halutessasi mintunlehdillä.

18 kommenttia:

  1. Nyt on pakko kysyä, että miten oikein saat juustokakun reunoista noin hurjan sileät ja kauniit?! :) Käytätkö jotakin reunakalvoa vai miten tuo onnistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käytä mitään reunakalvoja, eli ihan perinteisellä irtopohjavuoalla tulee tuollaiset reunat ja ennen kakun irrottamista vuoasta käyn veitsen kanssa reunan läpi, jotta kakku irtoaa kunnolla reunoista :)

      Poista
  2. Minkä kokoiseen vuokaan olet tehnyt tämän kakun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein 18cm halkaisijaltaan olevaan, mutta onnistuu hyvin siihen isompaankin (olisiko se joku 21-24cm). Isommalla tietysti tulee vähän littanampi kakku

      Poista
  3. Taivaallisen näköinen juustokakku Nuppu!

    VastaaPoista
  4. Hei, onpa upean näköinen kakku!! Haluisin kokeilla, mutta ilman liivatetta.
    luuletko että tämä onnistuisi ilman liivatetta? IHANA BLOGI ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ole ikinä kokeillut tehdä juustokakkua ilman liivatetta, mutta uskon että pienillä muutoksilla onnistuisi. Rahkan varmaan ainakin korvaisin toisella paketilla tuorejuustoa. Ja jos kakkuun haluaa kiilteen, niin hyytelösokerilla!

      Poista
  5. Onko sokerin maaraa mitoitettu millaan lailla. Onko sita lisattava hyppysellinen vai kourallinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mitenkään mitoitettu, ihan siis sen mukaan kuinka makeista kakuista tykkää :) Jos ei lisää ollenkaan sokeria niin kakku jää todella raikkaaksi, mutta jos haluaa lisää makeutta niin esim. 2rkl tuo jo makeamman lopputuloksen :)

      Poista
  6. Aivan huippu ohje! Juhliin tein ja monet vieraat kyselivät ohjetta. myös erittäin nopea kun heittää keksit blenderiin. tosin pitää olla melko tehokas. Oma ostettu ssj:ltä ja kakku valmistui silmänräpäyksessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsitte :) Itsekin nykyään käytän keksien murskaamiseen sauvasekoitinta, kun ennen tuli murskattua käsin.

      Poista
  7. Tämä piti tehdä,mutta mutta...mistä ihmeestä löydän tuon valkosuklaa lime rahkan, olen etsinyt vaikka mistä. Voisiko joku kertoa, kiitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikalailla jokaisesta s-marketista/citymarketista/prismasta täältä on löytynyt ainakin ennen, en sitten tiedä jos on poistunut lähiaikoina valikoimista :/

      Jos ei löydy, niin lisää vaan vähän valkosuklaan ja limen määrää :)

      Poista
  8. Mistä löytää valkosuklaa lime rahkaa, en ole mistään kaupasta löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähestulkoon jokaisesta kaupasta sitä on täältä löytynyt, mutta en osaa sanoa jos on poistunut valikoimista tms. Voi käyttää myös tavallista rahkaa ja lisätä hieman limen ja valkosuklaan määrää :)

      Poista
  9. Ihanan näköinen kakku!
    Mitä luulet, jos tekee 24cm vuokaan kannattaisiko tehdä 1,5 kertaisena, tuleeko tällä ohjeella liian litteä? Jos tekee isompana, montako liivatetta kannattaa lisätä, 1 vai 2?
    Ja vielä semmoinen kysymys, että voiko tuota maustamatonta tuorejuustoa korvata mascarponejuustolla millä menestyksellä?

    Toivottavasti huomaat vaikka vanhaan postaukseen kommentoinkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tuorejuuston voi korvata mascarponella ja suositteken tekemään 1,5kertaisena tai kaksinkertaisena :) Liivatetta lisää samassa mittakaavassa

      Poista