maanantai 26. toukokuuta 2014

KINKKU-SAVUPOROVOILEIPÄKAKKU

En muutama vuosi sitten oikein välittänyt voileipäkakuista, kunnes tajusin sen johtuvan pelkästään niiden tekotavasta. Melkein kaikissa juhlissa voileipäkakuissa oli käytetty majoneesia tai sulatejuustoa, mutta suosin itse hieman kevyempää makua. Ranskankerma, tuorejuusto ja kermaviili sopivat mielestäni paljon paremmin voileipäkakkuihin joten jos kaipaat tuhtia majoneesi/sulatejuustokakkua niin tämä ohje kannattaa jättää väliin. 

Perinteiseen kinkkuvoileipäkakkuun saa piristystä savuporotuorejuustolla ja myös paprika raikastaa kivasti kokonaisuutta. 

Tämän ohjeen kakku on koottu pyöreään 18cm-halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, mutta sen voi hyvin tehdä neliön malliseksi samalla ohjeella. Kakusta riittää noin 6-8 hengelle.
idvoileipä  photo DSC_4339_zps41b5733d.jpg  photo DSC_4340_zpsfb1250d2.jpg
TARVIKKEET
1 Iso paketti täysjyväpaahtoleipää
200 g Kinkkusuikaleita (Itse suosin Korpelan kevyitä kinkkusuikaleita)
200 g Savuporotuorejuustoa
30-40 g Voita sulatettuna
Lihalientä kostutukseen
Mustapippuria
(Suolaa)
1 Punainen paprika pieneksi kuutioituna
1 dl Ranskankermaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa

Herneenversoja
Kirsikkatomaatteja
Viinirypäleitä
Kinkkusiivuja

1. Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, voi ja paprikakuutiot ja mausta pippurilla. Sekoita myös pari desiä lihalientä (ellet käytä valmista)

2. Aloita kakun kokoaminen. Minun kakkuuni tuli aina 4 leipäsiivua yhteen kerrokseen ja paketista riitti juuri sopivasti neljään kerrokseen. Leikkaa leivistä reunat pois ja jos teet pyöreän voileipäkakun, muotoile palat sopiviksi.

3. Pohjimmaiseksi tulee luonnollisesti kerros leipää ja se kostutetaan lihaliemellä. Seuraavaksi kolmasosa savuporotuorejuustosta ja kolmasosa kinkkutäytteestä. Kokoamista jatketaan samalla tavalla ja kolmen täytekerroksen jälkeen päällimmäiseksi jätetään leipäkerros.

4. Vatkaa kulhossa maustamaton tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla, esim. herneenversoilla, kirsikkatomaateilla, viinirypäleillä ja kinkkusiivuilla.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen voileipäkakku, ihan vesi herahtaa kielelle!

    VastaaPoista