maanantai 7. huhtikuuta 2014

SUPERHELPPO VANILJA-LUUMUPIIRAKKA

Kun ei jaksa näpertää alusta asti, niin on mukava vain tyrkätä valmis piirakkapohja uuniin ja lämpimän täytteen sijasta tehdä moussemainen täyte tuoreilla hedelmillä ja marjoilla kruunattuna. Tässä yksilössä yhdistyy pehmeä vaniljatäyte ja pehmeät luumut. Mukavan kirpeänä loppusilauksena toimivat vadelmat.

Ajattelin alun perin käyttää piirakkaan persikkaa, mutta koska hyviä persikoita ei tahdo löytyä tähän aikaan, niin vaihdoin ne luumuihin. idpiirakka  photo DSC_3930_zpse2713232.jpg  photo DSC_3933_zpsd86ede1a.jpg
TARVIKKEET
1 Myllyn paras piirakkataikina (makeaan leivontaan)
n. 2-3 Kypsää luumua
Kotimaisia vadelmia
200 g Vaniljarahkaa
200 g Vaniljatuorejuustoa
1 dl Kevyesti vatkattua kuohukermaa
1 rkl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria

1. Levitä sulanut piirakkapohja vuokaan ja paista muuten ohjeen mukaan, mutta vähennä ajasta ainakin muutama minuutti. Anna jäähtyä.

2. Sekoita kermavaahto, rahka, tuorejuusto ja sokerit kulhossa ja lusikoi seos jäähtyneen piirakkapohjan päälle.

3. Pese ja lohko luumut ja asettele lohkot kauniisti piirakan päälle. Täytä vielä tyhjiä koloja vadelmilla ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti