tiistai 1. huhtikuuta 2014

PEHMEÄ MASCARPONEVAAHTO

Tämä ihanasti suussasulava jälkiruoka syntyi äärettömän nopeasti, mutta maun perusteella olisi voinut kuvitella aikaa kuluneen enemmänkin. Vaahdossa on vain muutamia ainesosia ja kun päälle ripottelee keksimurskaa, marjoja ja hedelmiä on valmiina jo raikas ja juhlava jälkiruoka. Raikkaan mascarponevaahdon kanssa sopii mainiosti tuoreet mansikat ja melkeimpä mikä vaan marja tai hedelmä.

Tein kaksi maljaa joihin tuli vadelmaa ja kiiviä ja yhden vadelmalla ja karhunvatukalla. Nämä katosivatkin niin nopeasti parempiin suihin, että oli pakko tehdä tänään muutama lisääkin :) Jotenkin mascarponejuusto tuo juhlavaa makua, sillä jos olisin käyttänyt sen tilalla vaikka rahkaa, olisi lopputulos ollut tavallisempi.
 photo DSC_3876_zps789c50ae.jpg  photo DSC_3877_zps16673d86.jpg
MASCARPONEVAAHTO
2 dl Kuohukermaa
1 dl Mascarponejuustoa
1 tl Sitruunamehua
n. 2 rkl Hienoa sokeria
(Vanilja-sokeria)
3 Digestivekeksiä

Päälle esim. vadelmia, kiiviä ja karhunvatukoita

1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarponejuusto, sitruunamehu ja sokerit. Sekoita tasaiseksi ja annostele kulhoihin. Kokosin omani niin, että vaahdon päälle tuli ensin keksimurskaa ja sitten vadelmat, karhunvatukat ja kiivi. Ripottele myös päälle hieman keksimurua.
 photo DSC_3892_zps2bc2460a.jpg

12 kommenttia:

  1. voi apua miten herkullisilta nuo näyttää!! <3 on kyllä aivan pakko jäädä aktiivisesti seurailemaan noita sun ihania leivonnaisia ja muita herkkuja, saat musta kyllä ehdottomasti uuden lukijan :-)

    VastaaPoista
  2. Ei luoja mitä herkkuja täältä löytyy! Nam, kuvatkin houkuttelee kovasti. Pakko alkaa lukemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ruokablogeihin on kyllä paha eksyä myöhään illalla :D

      Poista
  3. Sait uuden lukijan täältä! Rakastan leipomista ja opiskelen kokiksi joten blogis on tosi mielenkiintosta luettavaa (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tästä on jotain hyötyä :D Mäkin valmistuin pari vuotta sitten kokiks, tosin pakko sanoa, että kunnollinen intohimo tähän hommaan tuli vasta vuoden päästä valmistumisesta.

      Poista
  4. Vau näyttääpäs hyvältä! Jään seurailemaan :-)



    http://vogumine.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Minäkin pari viikkoa sitten löysin blogisi ja sen jälkeen olen aktiivisesti seurannut :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löysit kuitenkin tiesi tänne :)

      Poista
  6. näyttääpä hyvältä ja helpolta! selasin tätä sun blogiis alaspäin ja kopioin tietokoneelle pari reseptii jo ;)

    VastaaPoista
  7. Kiitos :) Kerro sitten miten onnistuu jos kokeilet!

    VastaaPoista