perjantai 18. huhtikuuta 2014

MANGO-RAHKAJÄLKIRUOAT

Viimeisimmän pääsiäisherkun ohje tulee vähän viimetipassa, mutta toivottavasti tästä on vielä jollekkin hyöytä! Kyseessä on siis jälleen aika yksinkertainen jälkiruoka, joka kuitenkin piristää mukavasti arkistakin pääsiäisateriaa, tai ateriaa muutenkin. Rahka-jälkiruoat ovat mielestäni hirveästi juhlavampia, kun ne tekee annoskulhoihin ja panostaa ulkonäköön. Tässäkin rahkassa olisin voinut sekoittaa kaikki ainekset vaan yhteen, mutta kerrokset ovat mielestäni kauniimpia.

Teen itse varsinaisen pääsiäisaterian huomenna ja siihen kuuluvien ruokien ohjeet tulevat vasta sen jälkeen, mutta ainakin on sitten seuraavalle vuodelle valmiina reseptejä :)
idrahka  photo DSC_4075_zpsc3a6af01.jpg  photo DSC_4074_zps81f5a6e4.jpg  photo mamas_zpsb26a4008.jpg
RAHKAKERROS
2 dl Kuohukermaa
200 g Sitruunarahkaa
2 rkl Hienoa sokeria
(1 Appelsiinin kuori)
2 Liivatetta
Tilkka vettä tai sitruunamehua

MANGOKERROS
2 Mangopilttiä
1 Liivate

Ananaskirsikoita koristeluun

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, sokeri, kerma ja appelsiininkuori tasaiseksi seokseksi.

2. Kun liivatteet ovat pehmeitä, kuumenna pienessä kattilassa tilkka vettä tai esim. sitruunamehua (n. ½dl) ja sekoita puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateseos rahka-kermaseokseen ja sekoita hyvin.

3. Jaa annoskippoihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan ennen mangokerroksen tekemistä.

4. Laita taas liivate likoamaan kylmään veteen ja lusikoi puolet yhdestä piltistä kattilaan. Kuumenna piltti ja sekoita pehmennyt, puristettu liivate sekaan. Lisää loput pilteistä ja sekoita hyvin ennen seoksen lusikoimista annoskippoihin.

2 kommenttia: