torstai 10. huhtikuuta 2014

LOHI-RUISPALAT

Lohi-ruispalat ovat helposti muuntautuvia ja nopeita herkkuja: Niihin voi käyttää lukuisia erilaisia leipiä, smetanaa, tuorejuustoa, katkarapuja, mätiä, punasipulia, tilliä, ruohosipulia... Vähän mitä kaapista sattuu löytymään! Toteutin nämä aika yksinkertaisella ohjeella ja kummallisesti nämäkin cocktailpalat hävisivät tarjoilulautaselta jääkaapista.

Kahdesta leipäpalasta sain 8 lohi-ruispalaa ja arvioisin että täytteestä ja yhdestä graavilohipaketista riittää noin 25kpl.
idkala  photo DSC_3921_zps57eb7cbd.jpg  photo DSC_3918_zps7e405273.jpg TARVIKKEET
150 g Graavilohta
Tilliä
1 prk Smetanaa
1 rkl Sitruunamehua
Mustapippuria
Jääsalaattia
1 pkt Vaasan Maukkaita Jyväviipaleita

1. Kaada smetana kulhoon ja mausta pippurilla ja tillillä. Lisää mukaan myös sitruunamehu ja pari siivua graavilohta. Soseuta hyvin ja lusikoi täyte pursotinpussiin.

2. Leikkele leivistä reunat pois ja leikkaa ne sitten neljään osaan. 

3. Kokoa cocktailpalat niin, että pursotat alimmaiseksi minimaalisen tipan lohitahnaa ja laita sen päälle pieni salaatinlehti. Sitten on aika pursottaa isompi keko tahnaa salaatinlehden päälle ja koko komeuden kruunaa graavilohiruusu. Tämä vaihtelee varmaan merkeittäin ja paketittainkin, mutta minulla yhdestä graavilohisiivusta sai ruusun kolmeen cocktailpalaan.

4. Koristele pienellä tillioksalla

2 kommenttia:

  1. Niin hyvän näköisiä! Nälkä vaan tulee kun selailee sun postauksia!:D



    http://eevi-s.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, luokittelen nälän tulemisen kyllä vaan hyväksi asiaksi :D

      Poista