lauantai 5. huhtikuuta 2014

IHANA SPAGHETTI CARBONARA

Tulin kokeilleeksi ensimmäistä kertaa spaghetti carboinaraa ja sainkin siitä uuden rakkaudenkohteen! En oikein välitä possunlihasta enkä normaalista pekonista, joten siinä onkin varmaan jo syy kokeilemattomuuteen. Koska pekoni filee on kuitenkin välillä hyvää, päätin käyttää pastaani sitä. 

Oikeaoppiseen spaghetti carbonaraan kuuluisi käyttää parmesanin kanssa pecorino-juustoa, mutta koska sitä ei kaupasta löytynyt, niin päätin korvata sen kermaisella mascarponejuustolla. Hyvä valinta, vaikka varmasti pecorinokin sopisi ihanasti! 

Pakko vielä vinkata, että kannattaa ehdottomasti hankkia parmesani kokonaisena könttinä valmiin raasteen sijasta! Maku nimittäin oli huomattavasti parempi ja parmesanraaste ihanan pehmeää.
 photo DSC_3911_zpscecaf1d8.jpg  photo DSC_3913_zpscbfcd61d.jpg idpasta TARVIKKEET
100 g Pekoni fileetä
350 g Tuorespagettia
50 g Parmesania
50 g Mascarponejuustoa
3 Kananmunaa
50 g Voita
2 Valkosipulinkynttä
Suolaa
Musta- ja valkopippuria
½ tl Rosmariinia

1. Aloita esivalmisteluilla: Laita spagetin vesi kuumenemaan, kuutioi pekoni pieneksi silpuksi, sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa ja raasta parmesani. Aloita laittamalla pasta keitinveteen, sillä itse kastike valmistuu nopeasti.

2. Kuumenna paistinpannu tai paistokasari ja laita pekonisilppu pannulle. Lisää pannulle myös kokonaiset, kuoritut valkosipulinkynnet. Valkosipulinkynsiä kannattaa painaa hieman veitsellä, jotta niistä irtoaisi paremmin makua.

3. Kun pekoni on kypsää ja hieman ruskettunutta, lisää kasariin voi ja valutettu pasta. Ota valkosipulit pois ja anna kypsyä hiljaisella lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää myös rosmariini.

4. Sekoita juustot kananmunien kanssa niin, että jätät kuitenkin vähän parmesanraastetta pastan päälle ripoteltavaksi. Ota pannu pois liedeltä ja kaada muna-juustoseos spagetin päälle ja sekoittele nopeasti esimerkiksi pihdeillä. Pannulle kannattaa lisätä myös muutama ruokalusikallinen vettä, jotta kastike pysyy hyvänä.

5. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja nauti heti lopun parmesanraasteen kanssa!

P.S. Indiedays Blog Awardsien äänestys on käynnissä vielä huomiseen, joten muistakaa käydä antamassa äänenne! Äänestykseen pääsee sivupalkista.

2 kommenttia: