keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

COLA-SUKLAAKUPPIKAKUT

Muffinssivuokani on ollut ihan liian pitkän ajan poissa kotoa, joten oli jo aika ostaa uusi ja ruveta leipomaan! Siitä tosiasiasta ei pääse yli eikä ympäri, että suklaakuppikakut vaan ovat parhaita. Niitä on kuitenkin tullut tehtyä niin paljon, että halusin kokeilla jotain uutta.

Reseptisivustoja ja kuvia selaillessani huomioni kiinnitti eräs upea kuva suklaakuppikakuista, jotka oli koristeltu colapullon korkeilla. Siitä se sitten lähtikin, mutta colakokeilun jälkeen täytyy myöntää, että en juurikaan maistanut sitä kuppikakuista. Cola teki kuppikakkujen koostumuksesta hieman tiiviimpää, mutta ne olivat silti ihanan kosteita sisältä.

Vaikka cola ei maistunutkaan, niin hyvää tunnelmaa kuitenkin antoi maapäähkinävoikuorrutus ja suolapähkinät, joten nämä olivat silti kokeilemisen arvoisia. Nyt kun cola-asiaa on mietiskellyt hieman, niin kirsikkacola olisi parempi ja luultavasti enemmän maistuva vaihtoehto. Sitten kun taikinaan lisäisi vielä vähän kuivattuja kirsikoita..nam!
idkuppari  photo DSC_4048_zps8777220f.jpg  photo DSC_4046_zpsdbcb0d09.jpg  photo DSC_4047_zps847a8fd5.jpg KUPPIKAKUT n. 12 kpl
2,4 dl Normaalia colaa (ei light!)
60 g Kaakaojauhetta
4 rkl Voita
115 g Hienoa sokeria
50 g Fariinisokeria
230 g Vehnäjauhoja
½ tl Soodaa
½ tl Suolaa
1 Kananmuna

1. Kuumenna voi, kaakaojauhe ja cola pienessä kattilassa ja lisää sokerit. Jätä jäähtymään.

2. Sekoita jauhot, suola ja sooda yhteen ja kun voi-colaseos on jäähtynyt hieman, vatkaa kananmuna nopeasti sekaan. Lisää viimeisenä jauhot ja jaa muffinssivuokiin niin, että noin puolet-2/3 vuoasta on täynnä.

3. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 25 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

KUORRUTE
100 g Voita
100 g Maapähkinävoita
1/4 tl Suolaa
Tomusokeria
3-4 rkl Maitoa
Suolapähkinöitä

4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maapähkinävoi huolellisesti yhteen ja lisää sitten suola ja tomusokeria. Tomusokerin määrää on hankala arvioida, mutta maistelemalla selviää sopiva määrä. Omaan kuorrutteeseeni taisi mennä ainakin pari desiä.

5. Lisää kuorrutteeseen viimeisenä muutama ruokalusikallinen maitoa, tai jos se vaikuttaa liian jämäkältä niin enemmän. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja ripottele pintaan murskattuja suolapähkinöitä.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Noi Coca Cola koristeet on tosi kiva idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täytyy kyllä hyödyntää tulevaisuudessakin lasipullojen korkkeja koristeina!

      Poista
  2. Voi miten herkullisen näkösiä ja tosiaankin nuo korkit kiva koristusidea! Täytyypä kaivella omatkin esille ens kerralla...:-)

    VastaaPoista