tiistai 15. huhtikuuta 2014

BATAATTI-NUUDELIKEITTO

Olen niitä ihmisiä, joiden mielestä leivonnaisten ei kuulu olla millään lailla terveellisiä, joten ruoanlaiton terveellinen osuus jää täysin muihin ruokalajeihin. Tässäpä on siis keitto, joka sopii mainiosti kasvissyöjälle ja on suht terveellinen, mutta myös täynnä makua ja täyttävä!

Ohjetta on muokattu hieman tästä ohjeesta ja eroavaisuuksina on mm. se, että käytin myös porkkanoita, erilaisia nuudeleita ja korvasin srirachan chilikastikkeella.
 photo DSC_3861_zpsb200b350.jpg  photo DSC_3859_zps09d69b9e.jpg idkeitto  photo DSC_3858_zps04398703.jpg TARVIKKEET
2 rkl Voita
1 Pieni punasipuli hienoksi pilkottuna
200 g Porkkanaa kuorittuna ja kuutioituna
200 g Bataattia kuorittuna ja kuutioituna
1 l Kasvislientä (2 kuutiota)
100 g Munanuudeleita
Mung-pavun ituja
2 rkl Soijakastiketta
2 rkl Makeaa chilikastiketta
Mustapippuria
Suolaa
½ tl Inkivääriä
1 Limen mehu ja kuori
(Korianteria)
Seesaminsiemeniä

1. Sulata voi isossa kattilassa ja lisää hienonnettu punasipuli ja bataatti- ja porkkanakuutiot. Kuullota parin minuutin ajan ja kaada mukaan kasvisliemi.

2. Lorauta sekaan tässä vaiheessa myös chilikastike ja soijakastike, ja keitä noin 20 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

3. Lisää munanuudelit, suola, pippuri, inkivääri ja lime ja keitä nuudeleita pakkauksen mukaan. Ripottele valmiin keiton päälle viimeisenä seesaminsiemeniä, ituja ja tuoretta korianteria.

P.S. Tätä on odotettu ihan liian pitkään tuskaisena, mutta muffinssivuoka on back in business, ja lähipäivinä on luvassa ohjetta kuppikakkuihin ja pieniin suolaisiin piiraisiin. Lisäksi ideoita on enemmän kuin tarpeeksi, joten luvassa on kevään mittaan kaikenlaisia kivoja leipomuksia :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti