tiistai 18. maaliskuuta 2014

VALKOSUKLAA-DAIMKAKKU

Daim ja valkosuklaa juustokakussa = täydellistä. Olen suuri juustokakkujen ystävä ja tälläkään kertaa kakku ei pettänyt. Kirjoittelen yleensä vihkoon ylös sellaisia leipomuksia joita suunnittelen tekeväni ja tämä yksilö oli odottanut listassa kärsivällisesti aika pitkän ajan. Kakun tuhoamisen jälkeen voin vain ihmetellä, minkä ihmeen takia tätä ei ole tullut tehtyä aikaisemmin, sillä maku tosiaan oli mitä loistavin. Valkosuklaan tilalla toimii varmasti myös tummempi suklaa ja kun kesällä päälle laittaa makeita mansikoita, niin suosio on taattu. 

Tein kakun halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuokaan, mutta samalla ohjeella saa hyvin hieman matalamman kakun normaalissa n. 24cm vuoassa. Jos haluaa lisää korkeutta, niin täytettä voi lisätä esim. yhden rahkapurkin verran. Isompaan vuokaan tehty kakku on suurinpiirtein samoissa mitoissa kuin tässä kakussa, joten sen perusteella voi miettiä, onko korkeutta tarpeeksi omaan makuun.
 photo DSC_3726a_zpsf3f14e67.jpg iddaim  photo DSC_3724_zps3ba661ff.jpg  photo DSC_3725_zps76ce09d4.jpg
POHJA
200 g Dominokeksejä
75 g Voita

1. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä, sekoita hyvin ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
2 dl Kuohukermaa
200 g Mascarponejuustoa
200 g Vaniljarahkaa
2 Isoa daimia
100 g Valkosuklaata
2 tl Vaniljasokeria
4 Liivatetta
Tilkka vettä
(Päälle n. 1dl kuohukermaa ja 1 daim) 

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.

3. Sekoita sula suklaa kulhossa mascarponen ja vaniljarahkan kanssa. Mukaan voi lisätä myös pieneksi pilkotut daimit.

4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri. 

5. Kuumenna vesitilkka kattilassa ja sekoita hyvin puristetut, pehmenneet liivatteet siihen. Älä kuitenkaan keitä seosta. Kaada seos hiljalleen mascasponeseokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto.

6. Kaada seos keksipohjan päälle, levitä tarvittaessa tasaisemmaksi ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan. Koristele halutessasi esim daim-murulla, kermavaahdolla ja daimpalasilla.

P.S. Arvonta on vielä käynnissä muutaman päivän ajan, joten jos se on jäänyt huomaamatta, niin käy osallistumassa!

16 kommenttia:

  1. näyttää ja kuulostaa niin hyvältä etten kestä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Taidan tehdä uuden kakun heti tällä viikolla :)

      Poista
  2. Domino-pohjasta kysymys, eli onko pohjaan tarkoitus murskata dominot ihan täytteineen? Niin kai, kun muuta ei sanota...?

    Järjettömän herkullisen näköinen pieni kakku. Tykkään myös koristeluista, tulee mieleen kruunu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo täytteen kanssa murskataan, eli ei tarvitse ruveta räpeltämään täytteitä pois :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Näitä on tullut tehtyä jo kaksi lisää tämän postauksen jälkeen :)

      Poista
  4. Hei, onko minkä kokosia nuo daimit grammoissa ? Osaisi ostaa oikeet :) kiitos jo etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä ns. normaalin kokoisia, olisko se tuo 56g/ patukka :)

      Poista
  5. Taivaallisen näköinen! Pakko kokeilla itekin tänään, kun huomenna juhlistetaan poikaystävän syntymäpäiviä. Juuri tällaisen korkeanmallisen yritän väsätä :D

    VastaaPoista
  6. Minkä kokoiseen vuokaan tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstissä se jo lukikin, eli tosiaan 18cm vuokaan :)

      Poista
  7. Testattu ja hyväksi todettu! :) Kiitos inspiraatiosta!! ♥

    VastaaPoista