sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

TONNIKALAVÄINÄMÖISET

Poro-rieskarullien jälkeen on aika siirtyä seuraaviin cocktailpaloihin kesäjuhlia varten ja nyt on vuorossa tonnikalaväinämöiset. Omiini käytin majoneesia, mutta sen voi hyvin korvata tuorejuustolla tai esim. ranskankermalla. Jo yrttien muuttamisella saa erilaisia makuja ja yrteistä näihin sopivat tillin lisäksi hyvin myös esimerkiksi basillika, rosmariini ja ruohosipuli.

Tonnikalanapit voi tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä iltana, sillä väinämöisen palttoonnapit pysyvät melko pitkän ajan rapeina ja hyvinä jääkaapissa. Itse ehkä tekisin kuitenkin vain tahnan valmiiksi edellisenä päivänä ja pursottaisin täytteen ruisnappien päälle vasta tarjoilupäivänä. Ruisnappeihin sopii mainiosti myös lohitahna tai porotahna. Yhdellä tonnikalapurkilla sain 17 tonnikalaväinämöistä ja arvioisin, että yhdestä palttoonnappipussista riittää noin kolmeen satsiin, eli 50 kpl.
idtonnikala  photo DSC_3864_zps7a7467fa.jpg  photo DSC_3865_zps49aaba14.jpg
TONNIKALAVÄINÄMÖISET
1 pss Väinämöisen palttoonnappeja
1 prk Tonnikalaa hiutaleina vedessä
1 rkl Hienonnettua tilliä, ruohosipulia tai basillikaa
½ tl Mustapippurirouhetta
n. ½ dl Kevytmajoneesia tai tuorejuustoa
1 tl Sitruunamehua

Päälle samaa yrttiä kuin täytteessä.

1. Valuta tonnikala hyvin ja kaavi se kulhoon. Lisää hienonnettu tilli (tai mitä käytätkään) ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.

2. Lisää majoneesi ja soseuta täyte. Jos tahna vaikuttaa liian jämäkältä, voit lisätä vielä hieman majoneesia tai vaikka pienen tilkan vettä. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota tonnikalanappien päälle. Jos käytät basillikaa voit asetella nappien päälle vielä basillikanlehdet ennen täytteen pursottamista. 

3. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile viimeistään seuraavana päivänä.

3 kommenttia:

  1. Näitä pitääkin valmistaa kesäjuhliin =)

    VastaaPoista