maanantai 10. maaliskuuta 2014

TOMAATTI-MOZZARELLASALAATTI

Olin jo melkein unohtanut mozzarellan ihanuuden ruoanlaitossa, kunnes pari viikkoa sitten ostin paketillisen. Silloin tuli tehtyä mozzarella-kanasalaattia ja mozzarella-pinaattikanaa, mutta tämän helpon ja nopean reseptin julkaiseminen unohtui täysin. 

Mulle on tärkeää, ettei salaatti ole kuivaa, joten vaikka varsinaista kastiketta en tekisikään, niin loraus oliiviöljyä ja sitruunamehua on aina paikallaan. Mozzarellan kanssa toimii ihanasti oliivit, tomaatti, punasipuli ja basilika, joten mitä muuta sitä tarvisikaan maistuvan salaatin tekemiseen? 
 photo DSC_3609_zps953dd213.jpg
MOZZARELLASALAATTI KAHDELLE
2 Keskikokoista tomaattia
noin 100 g Mozzarellaa
Mustia oliiveja
½ Punasipuli
Kourallinen tuoretta basillikaa

1. Pilko tomaatti ja mozzarella, puolita oliivit ja suikaloi punasipuli. Asettele kulhoon/lautaselle ja siirry valmistamaan kastiketta.

KASTIKE
1 rkl Sitruunamehua
2 rkl Oliiviöljyä
½ rkl Punaviinietikkaa
1 tl Sinappia
(Ripaus hunajaa)
Mustapippuria

2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään esim. vispilällä ja pirskottele salaatin päälle. Nauti!


2 kommenttia:

  1. Loraus oliisiöljyä :D:D pieni ja hauska kirjoitusvirhe :D
    Iteklään en kyllä tykkää kuivista salaateista ollenkaan ja ihan perussalattikin on hyvää vaikka sitruunaoliiviöljyn kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No johan nyt :D Varsinkin pastasalaatit kaipaa yleensä jonkun kastikkeen! Mun onkin pitänyt kokeilla tota sitruunaöljyä, mutta jostain syystä on aina tullut ostettua vaan tavallista. Seesamiöljy kuulemma sopis myös hyvin salaattiin :)

      Poista