torstai 6. maaliskuuta 2014

RAIKAS SITRUUNA-JUUSTOKAKKU

Olen tehnyt lähiaikoina niin paljon suklaisia herkkuja, että oli jo korkea aika leipoa jotain muuta. Halusin tehdä sitruunajuustokakun heti, mutta en osannut päättää tekisinkö paistettavan vai liivatteella hyydytettävän. Ratkaisu: Miksi tyytyä jompaan kumpaan, kun voi tehdä molemmat? Päätinkin siis, että teen pienet kakut molempia. Uunissa paistettava on nyt tehty ja onnistui paremmin kun hyvin! Maistamissani sitruunajuustokakuissa on usein se ongelma, että niissä on käytetty paljon valmiiksi sitruunalla maustettua rahkaa/tuorejuustoa, joka on yleensä mun mielestä liian makeaa. Tähän kakkuun tuli vain yksi sitruunalla maustettu tuorejuusto ja loput mausta tuli tuoreesta sitruunasta.
idkakku  photo DSC_3637_zpsd6ea26ee.jpg
POHJA
120 g Digestivekeksejä
50 g Voita

1. Murskaa keksit hienoksi muruksi esim. sauvasekoittimella tai hakkaamalla ne pussin sisällä. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Levitä seos pienen (n. 18cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja laita uuni lämpenemään 175-asteeseen.

TÄYTE
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
200 g Sitruunan makuista tuorejuustoa
2 Kananmunaa
1 1/3 dl Sokeria
2/3 dl Maissitärkkelystä
1 Sitruunan kuori ja mehu
125 ml Kermaa

2. Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Paista uunin keskitasossa noin tunnin ajan. 

3. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista, sillä paistettavat juustokakut ovat yleensä vielä vähän liian pehmeitä keskeltä, kun ne ovat tulleet vasta uunista.

Kakun kaveriksi voi tehdä vaikka kastikkeen vadelmista tai mansikoista, tai syödä tuoreiden marjojen kanssa!


 photo DSC_3639_zps4d9ef193.jpg P.S. Kokkimanin tilaus saapui myös eilen, joten eiköhän kohta päästä käyttämään kaasupuhallinta!

4 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä todella hyvä ja laadukas blogi! Reseptejä oon vasta muutamaa ehtinyt kokeilla mutta ne oli superherkullisia! Jatka samaan malliin:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista :) Tietysti kaikki ei voi pitää samanlaisista ruoista/leipomuksista kun minä, mutta kiva jos oot tykännyt :)

      Poista
  2. Upeita reseptejä ja muutenkin ihanan raikas blogi :) jos saan yhden neuvon antaa, niin tällaisissa kakkupostauksissa olisi kiva nähdä kakun sisälle, joten sellaiset kuvat, missä kakusta on leikattu pala, tekee reseptistä entistä houkuttelevamman :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin tykkään ottaa yleensä palasta kuvan, mutta tämä kakku oli niin pieni, ettei yksittäinen pala näyttänyt niin houkuttelevalta kun 21cm-halkaisijaltaan olevaan vuokaan tehty :)

      Poista