torstai 20. maaliskuuta 2014

PORO-RIESKARULLAT

Monilla on varmasti edessä juhlatarjoiluja niin yo-juhlien, valmistujaisten, rippijuhlien kuin muidenkin kesäjuhlien kanssa, joten nyt on hyvä aika cocktailpaloille. Rieskarullat ovat aika yksinkertaisia tehdä ja menevät varmasti hyvin kaupaksi juhlissa, tosin ne ovat vähän hintavia tehdä isommalle porukalle. 

Olen itse syönyt näitä aiemmin vain äitini tekemänä ja nyt oli ensimmäinen kerta kun reseptiä tuli kokeiltua itsekin. Tein samalla kokeiluna myös pienen määrän rieskarullia lohitäytteellä ja nekin onnistuivat hyvin pienillä muutoksilla. Namnam!
 photo DSC_3749_zps7586f463.jpg  photo DSC_3751_zps8545e71b.jpg
TARVIKKEET (n. 33 pientä palaa)
100 g Poron kylmäsavupaistia
1 Pieni punasipuli
200 g Kanttarellituorejuustoa (maustamaton ja porotuorejuusto käy myös)
½-1 tl Mustapippurirouhetta
1-2 tl Rosmariinia (tuoretta, jos mahdollista)
3 kpl Neliskulmaista rieskaa
(½ tl Suolaa)

1. Pilko punasipuli hienoksi silpuksi ja yhdistä kulhossa tuorejuuston, pippurin, rosmariinin kanssa. Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää myös ripaus suolaa. 

2. Levitä leikkuulaudalle kelmu ja ota ensimmäinen rieska sille. Ota kolmasosa tuorejuustoseoksesta ja levitä tasaisesti rieskalle. Asettele sitten kuusi porosiivua päälle niin, että rieskan yläreunaan jää pari senttiä tyhjää tilaa. 

3. Aloita rullaaminen varovasti alhaalta ja rullaa tiukasti. Kääri valmis rulla kelmuun ja anna olla jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen leikkaamista. Valmiit rullat voi asettaa tarjoilulautaselle sellaisenaan tai pistää keskelle cocktailtikun.
idporo
P.S. Lohesta saa maistuvia rullia samaa ohjetta hieman soveltamalla, savuporon tilalla siis graavilohta ja tuorejuustona esimerkiksi aurinkokuivatun tomaatin makuista tai yrttimaustettua. Rosmariinin tilalla taas voi käyttää ruohosipulia tai tilliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti