keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

PISTAASI-SUKLAAKEKSIT

Pieni makeannälkä yllätti, mutta en jaksanut ruveta tekemään sen hienompia leipomuksia, jotein päädyin tavallisiin vaaleisiin kekseihin pistaasipähkinällä ja suklaalla höystettynä. Maku on mukavan pähkinäinen ja pistaasipähkinä maistuu juuri sopivasti. Tummassa suklaassa dippaus kruunaa kokonaisuuden! 

Tästä siis yksinkertainen ja maistuva pikkuleipä teen ja kahvin kanssa, tai vaikka perheen pienimmillekin naposteltavaksi.
idcookies  photo DSC_3621_zpsa3d9f740.jpg  photo DSC_3630_zpsd4eee131.jpg  photo DSC_3623_zps9f6122b7.jpg
TARVIKKEET 
70 g Pistaasipähkinöitä kuorittuna
150 g Vehnäjauhoja
½ tl Suolaa
170 g Voita
65 g Tomusokeria

100 g Tummaa suklaata
Pieni kourallinen pistaasipähkinöitä koristeluun.

1. Ota voi lämpenemään hyvissä ajoin ennen taikinan tekemistä, koska sen tarvitsee olla pehmeää. Vatkaa voi ja sokeri kulhossa tasaiseksi seokseksi.

2. Murskaa pähkinät esim. tehosekoittimessa hienoksi muruksi ja sekoita jauhojen ja suolan kanssa. Sekoita jauhot sitten voi-sokeriseokseen ja anna valmiin taikinan olla pakastimessa pari minuuttia ennen kaulimista, jotta taikinaa on helpompi käsitellä.

3. Kauli taikina ohueksi noin kahden millin paksuiseksi ja leikkaa haluamallasi muotilla. Asettele leikatut taikinanpalaset leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasossa 175-asteessa noin 10-13min. Viimeisten minuuttien aikana kannattaa olla tarkkana, sillä omista kekseistäni osa pääsi ruskistumaan vähän liikaa 12 minuutin aikana.

4. Suklaapäällisen voi tehdä kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on se, että yksinkertaisesti hieroo suklaapaloja kuumien keksien päälle ja toinen tapa taas suklaan sulattaminen ja keksien kastaminen siinä. Itse tein ensimmäisen maistiaiskeksin ensimmäisellä tavalla ja loput jälkimmäisellä, eli molemmat on kokeiltu!
 photo DSC_3635_zps428b227c.jpg
 photo DSC_3622_zps9587785b.jpg

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä keksejä! Kävisiköhän noihin myös suklaan sijaan suolakinuski?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä varmaan käy, mutta koska kinuski ei kovetu kokonaan, niin toi puolisko keksistä on sitten aika pehmeä verrattuna kinuskittomaan puoleen.

      Poista