torstai 27. maaliskuuta 2014

MAISSILASTUILLA KUORRUTETTU KANA, LOHKOPERUNAT JA CHILI-KERMAVIILIKASTIKE

Kuivakaappini perällä oli majaillut puolillaan oleva maissilastupussi jo jonkin aikaa ja sain sopivasti idean käyttää ne helppoon, hieman amerikkalaistyyppiseen, suht nopeaan ja maukkaaseen kanaruokaan. Rapeakuorrutteisen kanan kanssa sopii loistavasti mausteiset lohkoperunat ja kylmä chili-kermaviilikastike, kasviksia tietenkään unohdamatta! Vinkkinä vielä, että pelkkiä kanojakin on kiva dippailla kermaviilikastikkeeseen, eikä muita lisukkeita tarvita pieneen naposteluhetkeen.

Ihastuin tähän niin paljon, että meillä syötiin kahtena päivänä peräkkäin maissilastukanaa. Toisena päivänä vaan erilaisilla lisukkeilla. Ehdottomasti siis tulee tehtyä samaa uudelleen. Ohjeella tulee annokset neljälle.
 photo DSC_3818_zps5eb31f5d.jpg idkana  photo DSC_3817_zps76d6a8eb.jpg
MAISSILASTUKANA
4 Kpl Kariniemen valkosipuli-yrttimaustettuja broilerin filepihvejä
n. 3 dl Murskattuja maissilastuja (saa olla maustettuja)
2 rkl Voita
Mustapippuria
(Suolaa)

1. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen ja murskaa maissilastut pieneksi muruksi. Jos käytät maustamattomia maissilastuja, niin ripottele hieman suolaa kanapihvien pinnalle. Ripottele niille myös vähän pippuria.

2. Kääntele jokainen pihvi maissilastuissa niin, että ne peittyvät melko hyvin niillä. Murskaa tarvittaessa lisää lastuja. Kun pihvit ovat hyvin maissilastutettuja, kuumenna paistinpannu. Paista pihvejä voissa muutaman minuutin ajan ja laita ne sitten uunivuoassa tai pellillä kypsymään uuniin. Anna pihvien paistua uunissa noin 20min.

LOHKOPERUNAT
6-8 Keskikokoista perunaa
2 rkl Öljyä
1 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria
Paprikajauhetta
Grillimaustetta
Chilijauhetta
Valkosipulijauhetta

HUOM: Jos teet kanan kanssa lohkoperunoita, kannattaa ne laittaa ensin uuniin ja aloittaa vasta sitten kanan valmistaminen.

3. Kuori ja lohko perunat ja levitä uunivuokaan tai pellille. Lisää öljy ja mausteet ja sekoita koko komeus hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia välillä käännellen. 

CHILI-KERMAVIILIKASTIKE
2 dl Kermaviiliä
3 tl Makeaa chilikastiketta
½ tl Currya
½ tl Sokeria
½ tl Suolaa
½ tl Mustapippuria
1 rkl Sinappia
1 rkl Ketsuppia
(Ripaus chili/paprikajauhetta)

4. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja voilá, valmista on! 
 photo DSC_3820_zps7bf88c76.jpg
Oletteko te kokeilleet kanan leivittämistä maissilastuilla tai esim. sipseillä?

14 kommenttia:

  1. Sun blogi on kyllä ruokablogeista mun ehdoton lempparini! Lisään aina suurimman osan resepteistä suosikkeihin, vaikka yleensä skippailen aika paljon monissa blogeissa tiettyjä juttuja, kun ne vaikuttavat liian monimutkaisilta/vaikeilta.

    Ja nyt sitten tämä! Olen jo pitkään miettinyt, että mitä teen lopuille maissilastuille, kun ne ei koskaan mene salsan kanssa tasan. Nytpä löytyi vastaus siihenkin ongelmaan, kiitti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti ihanasta kommentista :) Useissa ruokablogeissa varmaan tosiaan on vähän erikoisempia ja vaativampia ruokia.

      Tykkään kyllä kokeilla vähän monimutkaisempiakin juttuja, mutta ei siihen tarvita kahden tunnin näperrystä, että saa maistuvaa ruokaa joka ei silti ole ihan tylsää :)

      Poista
  2. Ooh tosi herkullisen näköstä!! Pakko päästä joskus kokeilemaan tätä reseptiä! :-D

    VastaaPoista
  3. Tarkoitetaanko maissilastuilla nyt tässä käytännössä siis corn flakeseja vai nachoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nachoja tarkoitetaan :) Mä oon ainakin kuullut corn flakeseja nimitettävän vaan maissihiutaleiksi ja nachoja maissilastuiksi :)

      Poista
  4. Oi, kokeilin tätä tänään ja tuli heti yhdeksi lemppariruuista! Kanasta tuli ihan älyttömän mureaa ja dippiäkin kehuttiin "ravintolatasoiseksi"! :D Kiitos siis mahtavasta blogista ja ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että resepti sai kehuja :) Kokeile säkin joskus perunalastuilla samaa ohjetta!

      Poista
  5. Hei! Miten saat lohkoperunoista rapeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistan tarpeeksi pitkän ajan ja luulen, että mausteseos vaikuttaa asiaan jotenkin. :) Uunissa tehtynä nyt ei tietty mitään maailman rapeimpia tule, mutta kyllä nuo silti on melko rapeita.

      Poista
  6. Okei, kiitoksia vastauksesta. :) Omat lohkoperunani tulevat aina "löllöiksi", en tiedä miksi.:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että uunissa on jotenkin liikaa kosteutta ja tuo löllöys johtuu siitä, toivottavasti ongelma ratkeaa!

      Poista