perjantai 28. maaliskuuta 2014

KEVÄINEN BANAANIJUUSTOKAKKU

Pääsiäinen lähestyy huimaa vauhtia, joten on aika ruveta miettimään pääsiäisherkkuja. Ensimmäisenä halusin kokeilla hedelmäistä juustokakkua ja koska en ole ikinä tehnyt juustokakkua banaanista, oli nyt sen aika. Tämäkin kakku on tehty pienempään irtopohjavuokaan joka on noin 18cm halkaisijaltaa, mutta samalla ohjeella saa hieman matalamman kakun normaaliinkin irtopohjavuokaan.

Banaanisose yhdistyi valkosuklaan ja toffeekastikkeen kanssa pehmeäksi, sopivan makeaksi ja varsin sopivaksi pääsiäisherkuksi. Kaikissa kuvissa on sama kakku, mutta päätin kokeilla vaan erilaisia koristeluja. Vielä lisää pääsiäistunnelmaa koristeluun saa suloisilla pääsiäiskarkeilla: pienillä suklaamunilla pastellivärisessä kuorrutuksessa, tipuilla, narsisseilla.. Sulatetulla suklaalla, candy meltseillä ja toffeekastikkeella saa myös kivasti hieman linnunpesämäistä tunnelmaa ja kun keskelle asettelee muutaman suklaamunan, niin keväinen linnunpesä on valmis!
idbanaani  photo DSC_3847_zps71577b38.jpg  photo DSC_3844_zps911060aa.jpg
BANAANI-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

POHJA
200 g Digestivekeksejä
75-100 g Voita

1. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru hyvin keskenään ja levitä sitten tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
2½ dl Bonne banaanisosetta
200 g Maustamatonta tuorejuustoa (tai sitruuna)
150 g Valkosuklaata
200 g Vaniljarahkaa
2 dl Kuohukermaa
2 rkl Hienoa sokeria
4 Liivatetta

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita leivontakulhossa keskenään tuorejuusto, rahka, suklaa ja banaanisose.

3. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ilmavaksi vaahdoksi sokerin kanssa.

4. Kuumenna pienen kattilan pohjalla pieni tilkka (n. ½ dl) vettä ja kun se höyryää kunnolla, sekoita liivatteet yksi kerrallaan mukaan. Kaada seos tuorejuusto-rahkakippoon ja sekoita hyvin. Lisää viimeisenä kulhoon kermavaahto.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoittele vähän tarvittaessa pinnalta. Anna hyytyä vähintään neljän tunnin ajan ennen tarjoilua ja koristelua.

KORISTELU
Pari riviä tummaa suklaata + 3 rkl maitoa (vesihauteessa sulatettuna ja sekoitettuna)
1 Banaani
tai
Toffeekastiketta
Muutama pala sulatettua suklaata
Muutama banaaniviipale pannulla paistettuna

 photo DSC_3849_zpsbfc06a81.jpg

8 kommenttia:

  1. Vautsivau taas mitä kakkuja! :) Keksitkö sä aina itse nämä reseptit vai sovellatko niitä opituista ohjeista? Oisko mahdollista saada joskus ohjeita itsetekemistä dipeistä? Erityisesti joku bluecheesedippi ois mainio, valmisdippi ei nimittäin kovin hyvää ollut ja itsehän rakastan Amarillon vastaavaaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Osa resepteistä tulee ihan omasta päästä, esim. juustokakkuja on tullut tehtyä niin monesti ettei niihin ohjetta tarvitse. Sama pätee moniin ruokaohjeisiin. Joissain muissa leipomuksissa sovellan sitten vähän enemmän aiemmin tehdyistä ohjeista ja haen ideoita koristeluun ihan vaan googlen avulla :D Moni ruoka syntyy myös niin, että näen netissä jonkun kuvan ja koitan toteuttaa samankaltaisen ruoan/leivonnaisen omalla reseptillä.

      Edellisessä postauksessa olikin ohje chilidippiin, mutta eiköhän tänne saada muitakin, oon itekkin sinihomejuustodipin suuri ystävä :)

      Poista
  2. Olipas huikean kaunis kakku. Pitäiskö laittaa pääsiäisen kokeilulistalle....?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa kokeilla ja jos banaani ei miellytä, niin sama ohje toimii varmasti hyvin esim. mangososeella!

      Poista
  3. Vau, tää vaikuttaa tosi hyvältä! Aina on tullut vaan tehtyä juustokakkua mangon kanssa mutta banaanijuustokakku kuulostaa kyllä paljon paremmalta :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin taisin muutaman ensimmäisen juustokakkuni tehdä pelkästään mangosta, mutta nyt kokeilen melkein aina jotain uutta :D Voishan noita kahta tietysti yhdistääkin!

      Poista