torstai 13. maaliskuuta 2014

JOGURTTIMARINOIDUT KANAVARTAAT

Australian Masterchefin innoittamana tein jogurttimarinoituja kanavartaita riisin ja pienen punajuuri-omenasalaatin kanssa. En ole tainnutkaan ikinä marinoida oikein mitään jogurtilla, mutta hyvin onnistui ja makukin oli loistava :)  Käytin itse marinadissa tuoretta basilikaa kun sitä sattui olemaan, mutta korianteri olisi ehkä vielä parempi näihin makuihin.

Salaatista en laita erikseen ohjetta, mutta se on melkolailla sama kun tämä, erona omena päärynän tilalla.
idkana  photo DSC_3619_zpsecaf2a9c.jpg  photo DSC_3618_zpsb5b73de9.jpgTARVIKKEET (n. 6 varrasta)
n. 3-4 Broilerin fileepihviä 
2 dl Turkkilaista jogurttia
1-2 Valkosipulinkynttä
1/3 dl Soijakastiketta
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa tai korianteria
½ Limen mehu 

1. Sekoita jogurtti, puristetut valkosipulinkynnet, soija, mustapippuri, basilika/korianteri ja limen mehu kulhossa yhtenäiseksi seokseksi ja siirry kanojen kimppuun.

2. Kanoja voi halutessaan marinoida ensin kokonaisina pihveinä tai leikata jo ennen marinadiin laittamista sopiviksi paloiksi vartaisiin. Leikkaa palaset suurinpiirtein samaan kokoon vartaita varten. Ei haittaa jos palaset ovat pitkähköjä, sillä ne voi pujotella vartaaseen. Anna maustua mielellään vähintään parin tunnin ajan.

3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota esille paistinpannu tai parila. Paista vartaiden pinnat nopeasti pannulla ja siirrä ne sitten uunivuoassa kypsymään uuniin noin 20min ajaksi.

P.S. Edellisessä postauksessa on arvonta käynnissä, käykää osallistumassa!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Niin yksinkertaista ja hyvää

      Poista