torstai 13. helmikuuta 2014

VADELMA-JUUSTOKAKKUBROWNIET

Tulin laittamaan teille vielä viime hetken leivontavinkki ystävänpäivää varten ja tässä vasta onkin sitä jotain! Järjettömän suklainen, täyteläinen ja kostea browniespohja (melkein mutakakkumainen) ja raikas vadelma-juustokakkupäällinen. Vein eilen näitä ystävälle mukanani ja hyvin meni kaupaksi :) Jos ei pidä mutakakkumaisesta pohjasta, niin sen voi korvata melkein millä tahansa browniesohjeella.

Ohje on mitoitettu 30cm x 18 cm vuokaan, eli koko pellilliseen kannattaa tehdä tupla-annos.idbrownies photo DSC_3430_zpsbc7af0de.jpg
BROWNIESPOHJA
115 g Voita
200 g Tummaa suklaata
200 g Hienoa sokeria
3 Kananmunaa
1 tl Vanilja-aromia
100 g Vehnäjauhoja
1/4 tl Suolaa

JUUSTOKAKKUPÄÄLLINEN
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 Keltuainen
50 g Hienoa sokeria
80 g Vadelmahilloa (paseerattuna)
(Pari tippaa punaista väriä)

Vadelmia päälle/koristeeksi

1. Aloita vuoraamalla vuoka huolellisesti alumiinifoliolla ja ota tuorejuusto pehmenemään huoneenlämpöön. Laita myös uuni lämpenemään 200-asteeseen.

2. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tasaisesti sekoitellen. Kun suklaa on täysin sulanutta ja seos tasaista, sen voi ottaa pois levyltä jäähtymään. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia.

3. Lisää sokeri suklaa-voiseokseen ja vatkaa munat hyvin sekaan yksi kerrallaan. Lisää viimeisenä vanilja-aromi, vehnäjauhot ja suola. Ota 50 g taikinasta syrjään koristelua varten ja levitä loput tasaisesti vuokaan.

4. Vatkaa tuorejuusto, keltuainen, sokeri ja vadelmahillo tasaiseksi seokseksi ja lisää halutessasi pari tippaa elintarvikeväriä, jos haluat punertavamman kuorrutteen. Tiputtele juustokakkukuorrutetta lusikalla vuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Tiputtele sitten jäljelle jäänyt browniestaikina pieninä nokareina ja tee kuvioita esim. tikkua tai lusikkaa käyttäen.

5. Paista uunin keskitasossa noin 35-45 minuuttia kunnes tikulla kokeillessa taikinaa tarttuu vain vähän. Vuoka kannattaa peittää foliolla 20 minuutin jälkeen, ettei se ruskistu liikaa päältä.

Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä hyvin ja siirrä vuoka sitten jääkaappiin. Browniet voi leikata kun ne ovat täysin kylmenneitä.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On kyllä :) Aika tuhtia tavaraa vaan niin ei tarvi syödä montaa palaa että makeanhimo on täysin taltutettu :D

      Poista
  2. Ootko harkinnut meneväs MasterChef tv-ohjelmaan? Kyllä kannattais!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ehkä sitten joskus :) Tällä hetkellä mun taidot ei ainakaan riittäis siellä.

      Poista
  3. Om nom nom! Noi näyttää niin hyvältä!
    Jään seurailemaan sun blogia :3

    http://iftheresafuture.blogspot.fi/

    VastaaPoista