torstai 6. helmikuuta 2014

SNICKERS CUPCAKES

Kokeilin eilen snickers-kuppikakkuja ja täytyy sanoa, että maistuu niiin taivaalliselta! Voitte vaan kuvitella.. kostea suklaapohja jossa on murskattua snickersiä ja toffeekastiketta, maapähkinävoikuorrutus ja vielä toffeeta ja snickersiä päällä. Nämä eivät kuitenkaan ole ällömakeita, eli sekin vielä!

Odotin tuskissani pitkän ajan näiden tekemistä, vaikka kaikki tarvikkeet oli hankittuna jo ainakin pari viikkoa sitten. Onneksi vihdoin löytyi sopiva kolo leipomiselle ja pääsin taas väsäämään.  photo DSC_3391_zps7f47c254.jpg idcuopcake  photo DSC_3396_zpsa83454f5.jpg  photo DSC_3389_zps9f65202d.jpg
SNICKERSKUPPIKAKUT (n. 10-12 kpl)
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Tummaa kaakaojauhetta
1 tl Leivinjauhetta
1/3 tl Suolaa
2 dl Sokeria
1 dl Fariinisokeria
160 g Voita
1 rkl Vanilja-aromia
2 Kananmunaa
3 Pientä snickersiä
2 rkl - ½ dl Maitoa
3 rkl Toffee/kinuskikastiketta

1. Mittaa sokerit leivontakulhoon ja sulata voi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.

2. Kaada sulanut voi sokerien päälle ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen ja lorauta sen jälkeen mukaan pari ruokalusikallista maitoa ja vanilja-aromi.

3. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja lisää viimeisenä hyvin pilkotut snickersit ja toffeekastike. Jos taikina tuntuu tönköltä niin lisää vielä loraus maitoa. Jaa muffinssivuokiin niin, että noin 2/3 vuoasta täyttyy. Paista 175-asteisessa uunissa noin 16-18min kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

MAAPÄHKINÄVOIKUORRUTUS
115 g Huoneenlämpöistä voita
115 g Maapähkinävoita
1 rkl Vanilja-aromia
Tomusokeria
1-2 rkl Maitoa

2 Pientä snickersiä ja toffeekastiketta koristeluun

1. Vatkaa voi ja maapähkinävoi tasaiseksi seokseksi ja lisää sitten vanilja-aromi.

2. Lisää seokseen tomusokeria vähän kerrallaan kunnes koostumus on sopivan paksu pursotettavaksi. Tomusokerin määrä riippuu lähinnä maapähkinävoin koostumuksesta, jotkut ovat tönkömpiä ja jotkut vähän löysempiä. Omaan kuorrutteeseeni en hirveästi tomusokeria lisännyt, ehkä parin desin verran.

3. Vatkaa mukaan pari ruokalusikallista maitoa ja lisää tarvittaessa vielä ripaus tomusokeria. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele!


P.S. Samainen maapähkinävoikuorrutus sopii loistavasti esim. banaanimuffinssien päälle, eli suosittelen kokeilemaan sitäkin :)
 photo DSC_3398_zps04700b2c.jpg  photo DSC_3397_zps84edbca4.jpg

8 kommenttia:

  1. todella herkullista. mums!!

    VastaaPoista
  2. Mums, varmasti herkullisia! :P Täytyy ottaa resepti talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla joo :)

      Poista
  3. Oi! Noita on pakko kokeilla näyttäävät ihan liian ihanilta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kerro sitten miten onnistui!

      Poista
  4. Nams! Noi kuvat sai kyllä veden kielelle!
    Pitääkin varmaan viikonlopun aikana itsekkin kokeilla näitä, sillä ohje ei kyllä vaikean oloinen ole! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei todellakaan :) Pitäis olla aika yksinkertainen!

      Poista