keskiviikko 19. helmikuuta 2014

ROMMI-LIMEKANA

Pitkästä aikaa mulla on jotain muutakin reseptiä postattavana kun makeaa. Australian MasterChef-maratonin seurauksena oon saanut jos jonkinlaisia uusia, kivoja ideoita ja en osaa enää edes päättää mitä tekisin milloinkin! Uusimpana kokeiluna oli kana jonka maustoin rommilla ja limellä. Koska pelkkä maustettu kana ja riisi vaikutti vähän liian yksinkertaiselta aterialta, päätin pyöräyttää vähän porkkanaraastetta pannulla kanojen jäljiltä jääneessä rommi-limemarinadissa.
idlime  photo DSC_3441_zps8f049b43.jpg  photo DSC_3446_zpsc09f1c86.jpg  photo DSC_3440_zps0138e1e8.jpg
TARVIKKEET
n. 400 g Broilerin pihvejä
4 rkl Oliiviöljyä
2 rkl Soijakastiketta
½ Limen mehu (ja kuori)
2 rkl Rommia 
1 tl Mustapippuria
½ tl Suolaa
Pieneksi silputtua basilikaa
  
3 Keskikokoista porkkanaa
Riisiä

1. Sekoita oliiviöljy, soijakastike, limemehu, pippuri, suola, rommi ja basilika kulhossa. Lisää kanapihvit astiaan ja valele ne hyvin marinadilla. Anna maustua vähintään 30 min ennen paistamista. Kanojen maustuessa voit raastaa porkkanat valmiiksi odottamaan.

2. Laita riisi keittymään ja aloita kanojen paistaminen pannulla. Itse lisään yleensä pienen tilkan vettä pannulle, jotta kanoista tulee mehevämpiä. Kun pihvit ovat paistuneet, viipaloi ne ja laita takaisin pannulle

3. Lisää sitten porkkanaraaste pannulle ja paistele vielä muutaman minuutin ajan kanojen kanssa. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti