tiistai 18. helmikuuta 2014

ROCKY ROAD S'MORES

Niille jotka pitävät suolaisen ja makean yhdistelmästä tämä on loistava leivonnainen. Pohjalla digestivekeksejä, keskellä browniekerros ja päällä suklaahippuja, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Tässä on myös herkku, joka ei ole yhtään ällömakea.

Ottakaa huomioon tällä ohjeella tehdessä se, että ohje on 30 x 18 cm uunivuokaan mitoitettu, joten kokonaista pellillistä tehdessä suosittelen tekemään tuplana.
idsmores  photo DSC_3447_zps9212b30a.jpg
POHJA
200 g Digestivekeksejä
100 g Voita
2 rkl Hienoa sokeria

BROWNIES
115 g Voita
50 g Kaakaojauhetta
50 g Tummaa suklaata
1 rkl Vanilja-aromia
2 Kananmunaa
100 g Vehnäjauhoja
180 g Ruokokidesokeria
1 dl Maitoa

PÄÄLLE
50 g Minivaahtokarkkeja
50 g Suokapähkinöitä
50 g Maitosuklaahippuja

1. Lämmitä uuni 175-asteeseen. Murskaa keksit ja sekoita ne hyvin voisulan ja sokerin kanssa. Levitä tasaisesti alumiinifoliolla vuorattuun vuokaan ja paista kymmenen minuuttia.

2. Sulata browniestaikinan voi kattilassa tumman suklaan ja kaakaojauheen kanssa ja anna jäähtyä kymmenen minuutin ajan. Siirrä seos leivontakulhoon ja lisää vanilja-aromi. Sekoita munat yksi kerrallaan hyvin joukkoon ja lisää sitten myös vehnäjauhot, sokeri ja maito.

3. Levitä keksipohjan päälle vuokaan ja paista noin 35-45 minuuttia, kunnes se on kypsää eikä tikkuun tartu juurikaan taikinaa.

4. Lisää päälle murustettu suklaa, pähkinät ja vaahtokarkit ja anna olla uunissa vielä parin minuutin ajan. Tarkkaile uunia kokoajan, sillä vaahtokarkkien pinta palaa nopeasti. Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

4 kommenttia:

  1. Ah nämä ovat ihania! Sain nimittäin kerran kaverilta lahjaksi ;). Pitäisikin yrittää viikonloppuna tällä ohjeella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä kivaa vaihtelua tehdä keksipohja brownieseihin :) Kerro sitten miten onnistui!

      Poista
  2. Voi miten herkullisen näköisiä♥

    VastaaPoista