maanantai 10. helmikuuta 2014

RAIKAS OMENA-PEKAANIPÄHKINÄSALAATTI

Oon aina ollut huono syömään erilaisia salaatteja, koska jämähdän usein siihen normaaliin kreikkalaiseen salaattiin. Lähiaikoina on kuitenkin tullut kokeiltua vähän erilaisia ja uusia juttuja salaattirintamalla ja tämä on yksi onnistuneista kokeiluista. Vaikka salaatti onkin raaka-aineiltaan tosi yksinkertainen, niin karamellisoidut pähkinät tuo kivaa makeutta ja helppo kastike lisää raikkautta ja kirpeyttä. Ohjeesta tulee annokset kahdelle.
idsalaatti  photo DSC_3409_zps1a247345.jpg  photo DSC_3411_zps2969079d.jpg
OMENASALAATTI KARAMELLISOIDUILLA PÄHKINÖILLÄ
1 Iso omena (Käytin Royal Galaa)
50 g Pekaanipähkinöitä
15 g Voita
25 g Fariinisokeria
1 pkt Salaattisekoitusta, omassani oli rucolaa, lollo rossoa ja mini-romainea

SITRUUNAINEN SALAATINKASTIKE
1 Sitruunan kuori ja mehu
1 rkl Sinappia
1 rkl Valkoviinietikkaa
3 rkl Oliiviöljyä
Mustapippuria
Merisuolaa

1. Kuumenna voita ja fariinisokeria miedolla lämmöllä pannulla ja sekoittele kunnes seos on tasaista ja kaikki sokeri on sulanut. Lisää pähkinät ja sekoittele varovasti kunnes ne ovat hyvin karamellisoituneet. Kaada pähkinät leikkuulaudalle ja käytä lusikkaa erotellaksesi ne toisistaan.

2. Tee seuraavaksi kastike. Raasta sitruunan kuori, purista mehu ja lisää muut ainekset. Vatkaa seos tasaiseksi ja tarkista vielä maku. Jos etikan maku tulee liikaa läpi, kannattaa lisätä vielä loraus oliiviöljyä.

3. Huuhtele ja pilko salaatti. Poista omenasta siemenkota ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Omenaviipaleet kannattaa kastaa sitruunavedessä, että ne pysyvät vaaleina. Sitten vaan kootaan salaatti, lisätään hieman kastiketta ja nautiskellaan!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kyllä näköjään kannattaa kokeilla uutta useamminkin!

      Poista
  2. Tosi hyvännäköinen salaatti! Maussakaan ei varmasti ole moitteen sijaa. :)

    VastaaPoista