maanantai 3. helmikuuta 2014

RAAKA PUNAJUURISALAATTI

Punajuuri ja feta sopivat tunnetusti täydellisesti yhteen ja koska mulle iski halu tehdä jotain punajuurista, päädyin salaattiin jossa yhdistyy raaka, tuore punajuuri, pehmeä feta ja makea päärynä.idpunajuuri  photo DSC_3366_zpsf6d09b2d.jpg  photo DSC_3368_zps59780a51.jpg photo DSC_3369_zpsf6850c21.jpg
RAAKA PUNAJUURISALAATTI (2 annosta)
200 g Tuoreita punajuuria 
1 Isohko, hyvin kypsynyt päärynä
Tuoretta minttua
1 tl Mustapippurirouhetta
50 g Fetaa
1 rkl Sitruunamehua
1 rkl Oliiviöljyä

Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohueksi julienneksi. Punajuuret kannattaa huuhdella leikkaamisen jälkeen, jotta punaista väriä ei tarttuisi joka paikkaan. Kun julienne on huuhdeltu, lisää siihen ripaus mustapippuria, silputtua minttua ja oliiviöljy. 

Kuori ja pilko myös päärynä julienneksi ja sekoita siihen sitruunamehu. Sitten onkin jo aika koota salaatti! Aseta punajuurta, päärynää ja fetaa kerroksittain ja lorauta halutessasi salaatin päälle vielä tilkka sitruunamehua ja oliiviöljyä. Koristele mintunlehdillä ja nauti heti.

2 kommenttia:

  1. Vaude, sulla on täällä ihan upeita herkkuja ja tosi raikkaan näköisiä salaatteja, puhumattakaan tosi hienoista kuvista! Kerrassaan ihana blogi :)

    VastaaPoista