tiistai 25. helmikuuta 2014

PÄTKISBROWNIET

Tässä blogissa tullaan varmasti näkemään jos jonkinlaista versiota brownieseista ja pyynnöstä kokeilin tehdä yhden satsin pätkiksillä. Kokeilu oli varsin onnistunut, sillä nämä ihanuudet saavuttivat jo suuren suosion. Näistä tehtiinkin jo pienet tilauspyynnöt ja seuraavan kuukauden aikana väsään 4 pellillistä lisää muiden maisteltavaksi. 

Jaoittelen browniet itse kahteen ryhmään: kakkumaisiin ja kosteampiin, enemmän mutakakkumaisiin. Molempia on tullut tehtyä, mutta nämä olivat minun mielestäni melkolailla täydellinen välimuoto. Ohje on taas mitoitettu 30cm x 18cm-vuokaan.
idbrownie  photo DSC_3572_zpsd6749886.jpg photo DSC_3574_zps2d6a39ab.jpg  photo DSC_3570_zpsed6566fa.jpg
PÄTKISBROWNIES
150 g Voita
150 g Tummaa suklaata
½ dl Tummaa kaakaojauhetta
1½ dl Hienoa sokeria
1 dl Ruokokidesokeria (tai tämäkin hienoa)
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Ruokasoodaa
3 Kananmunaa
2 dl Vehnäjauhoja
1 rkl Vanilja-aromia
140 g Pätkis mini biteseja

1. Vuoraa uunivuoka foliolla ja lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata tumma suklaa, kaakaojauhe ja voi kattilassa tasaiseksi seokseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa.

2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi ja lisää vaahdoon vähän jäähtynyt suklaaseos, hyvin sekoittaen. Lisää sitten jauhot, leivinjauhe, sooda ja vanilja-aromi.

3. Viimeisenä sekaan laitetaan 3/4 pätkiksistä pieneksi pilkottuna ja voilá, taikina on valmista. Kaada vuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Kun otat browniet uunista, ripottele loput silputuista pätkiksistä niiden pinnalle. Anna ensin jäähtyä hyvin huoneenlämmössä ja siirrä vuoka vielä jääkaappiin, miellellään yöksi ennen leikkaamista. 

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa niiiin hyvältä! Mun on koko päivän tehnyt mieli jotain herkkua, tämän postauksen näkeminen ei ainakaan auttanut asiaa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla todellakin :) Ja aina voi tehdä vaan pienen määrän ja puolittaa ohjeen, niin saa vaan 6 palaa ;)

      Poista
  2. Oho, Nuppu! Löysin blogis äsken, enkä ollut uskoa silmiäni, kun näin tutut kasvot tuossa kuvassa! Onpa maukkaan kuuloisia reseptejä ja PALJON, pakko kyllä alkaa heti testailemaan... Pitäisköhän mun aloittaa tomaatti-vuohenjuustokeitosta vai näistä pätkisbrownieista... ;-)
    T. Anna P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ei kun kokeilemaan :) Kannattaa kyllä todellakin alottaa näistä, oli sen verran hyviä muidenkin mielestä :D

      Poista
  3. Mun piirakka juuri uunissa 8) ohjeessa ei kerrota mitä lopulle 1/4 osalle pätkiksiä tehdään. Laitetaanko missä vaiheessa piirakan päälle? Vanilja-aromia mulla ei ollut, mutta laitoin sen sijaan vähän vaniljasokeria, minkälaista tuo vanilja-aromi on? Nestemäistä vai sokermaista, tietää minkälaista lähtee kaupasta hakemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun huomautit, ne tosiaan laitetaan päälle heri kun otetaan vuoka uunista :) vanilja-aromia myydään samanlaisissa pulloissa kun nestemäistä elintarvikeväriä ja sekin on siis nestemäistä :)

      Poista
    2. No niin mä sen itsekkin sitten järkeilin =) HYVÄÄ OLI! Ehdottomasti otan reseptin ylös. :)

      Poista
  4. Ihanan näköistä! :) tätä on tulossa meidän juhannusvieraille jälkkäriksi. Sellaista ihmettelen, että onko folion päällä paistamisella joku merkitys?

    -Viipu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Periaatteessa esim. Leivinpaperikin käy, mutta folion saa hyvin vuoan reunoille ja niiden yli, eli vuoasta poistaminen on helpompaa :) folio ei myöskään mene paistamisesta niin lössöksi kun leivinpaperi.

      Poista
    2. Kiitos infosta! :D

      Poista