keskiviikko 12. helmikuuta 2014

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAPANNACOTTA

Pannacotta on äärettömän helppo ja hyvä jälkiruoka, mutta sen hyytymistä on melkein tuskallista odottaa! Jääkaapissa oli 5dl purkki kuohkukermaa ja oli aika selvää mihin sen käytän, kun kerran kaikkia muitakin aineksia löytyi valmiina. Ohjeesta tulee noin 4 annosta. idpannacotta  photo DSC_3423_zps04e047be.jpg  photo DSC_3424_zps302a57bb.jpg
TARVIKKEET
5 dl Kuohukermaa
1 rkl Vanilja-aromia
1 tl Vaniljasokeria
3 Liivatetta
1/3 dl Sokeria
n. 100 g Valkosuklaata (vähempikin riittää)
2 dl Mustikkahilloa

KORISTELU
Tuoreita mustikoita (pensasmustikoita)
Rivi valkosuklaata raastettuna

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Panna cottaa varten tulee kaksi ja mustikkahillolle yksi. Kuumenna hillo kattilassa ja sulata yksi liivatelehti siihen. Jaa tasaisesti kippoihin ja anna hyytyä.

2. Kun mustikkahillo on hyytynyt on aika aloittaa kuohukerman keittäminen. Lisää kattilaan myös vanilja-aromi, sokerit ja valkosuklaa palasina. Sekoittele seosta ja anna sen porista hiljaisella lämmöllä vähintään kymmenen minuutin ajan. Ota seos sitten pois levyltä ja sulata liivatteet sinne yksitellen. 

3. Kaada kermaseos varovasti annoskulhoihin mustikkahillon päälle ja anna hyytyä ainakin kolmen tuntia. Koristele halutessasi mustikoilla ja valkosuklaalla ja nauti! :)

2 kommenttia:

  1. Mustikan ja valkosuklaan yhdistelmä on mitä herkullisin! :-) Mun on tehnyt mieli pensasmustikoita siitä lähtien, kun syötiin niitä muutama viikko sitten pannukakkujen kanssa. Oih nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaa sopii kyllä loistavasti muillekin marjoille :) Sama resepti toimii varmasti esim. vadelmilla ja mansikoillakin!

      Poista