perjantai 28. helmikuuta 2014

MEETWURSTILLA JA OLIIVILLA MAUSTETUT LIHAPULLAT

Jääkaapissa oli kokonainen meetwurstipötkö ihan vailla käyttötarkoitusta, joten otin asiakseni käyttää siitä pienen osan. Perinteiset lihapullat saivat siis makua meetwurstista, mustista oliiveista ja ripauksesta fetaa. Lisukkeena toimi vielä nopeaakin nopeampi tomaattikastike ja spagetti. 

Jos teiltä on muuten jäänyt huomaamatta, niin lajittelin reseptejä vähän selkeämmin tuonne ''Reseptit''-välilehteen ruokalajeittain. Tunnisteita olisi vielä tarkoitus muokkailla selkeämpään suuntaan nykyisestä.
idoliiviu  photo DSC_3577_zps6c10f21d.jpg  photo DSC_3579_zpsb62684b9.jpg
LIHAPULLAT
400 g Naudan jauhelihaa
1 dl Korppujauhoja
1 Kananmuna
1-1½ dl Kermaa, maitoa tai kermaviiliä
Paprikajauhetta
Mustapippurirouhetta
Suolaa
Sipulijauhetta
Valkosipulijauhetta
30 g Fetaa
40 g Meetwurstia
30 g Mustia oliiveja

1. Sekoita leivontakulhossa korppujauhot kermaan ja anna imeytyä. Pilko feta, oliivit ja meetwursti pieneksi silpuksi. Lisää jauheliha, mausteet ja muut ainekset kulhoon ja sekoittele taikina hyvin. 

2. Muotoile taikina palloiksi ja paista uunin keskitasossa 200-asteessa noin 25 minuuttia. 

KASTIKE
400 g Yrttimaustettua paseerattua tomaattia 
Tarvittaessa tilkka vettä
2 Valkosipulinkynttä
1 tl Mustapippuria
1 tl Suolaa
½ tl Sokeria
Basillikaa
½ tl Chilijauhetta

3. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja sekoittele, kunnes kastike kiehahtaa. Jos kastike on liian paksua, voi sinne lisätä tilkan vettä. 

Tarjoa lihapullat ja tomaattikastike spagetin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti