maanantai 24. helmikuuta 2014

MAUKAS APPELSIINIKANA

Idea tähän syntyi siitä, että halusin koko viime viikon tehdä appelsiiniankkaa, mutta en löytänyt mistään sitä ankkaa. Aikaisempien kokemusten perusteella sitruunakana on hyvää, joten miksei appelsiinikin sopisi? Lisäsin vielä päälle ripauksen parmesania ja ai että olikin hyvää! 

Kerron teille nyt yhden oudon ruokailutapani. Jos syön esim. kana-, tai lihakastiketta riisin kanssa, niin syön aina ensimmäisenä pelkän lihanpalaset ja nautiskelen vasta lopuksi riisin pelkän kastikkeen kanssa. Rakastan pitkäjyväistä riisiä ja syön sitä usein ihan pelkän soijakastikkeenkin kanssa. Appelsiinikanan kanssa huijasinkin sen verran, että oman kanaosuuteni syömisen jälkeen otin vielä vähän pelkkää kastiketta riisin kanssa. Mitä outoja tapoja teillä on?
idkana  photo DSC_3536_zps85da2638.jpg  photo DSC_3538_zps2a0dcf10.jpg  photo DSC_3539_zps94ae2af6.jpg
APPELSIINIKANA (4 annosta)
400 g Broilerin fileepihvejä (noin 4kpl)
1 tl Mustapippuria
1 tl Suolaa
1 tl Currya
1 tl Paprikajauhetta
2 rkl Parmesania

MARINADI
2-3 dl Appelsiinimehua
½ dl Soijakastiketta
2 rkl Hunajaa
1/3 dl Punaviinietikkaa
1 Valkosipulinkynsi
½ tl Chilijauhetta

PÄÄLLE
2 dl Ruokakermaa
2 rkl Vehnäjauhoja

1. Aloita maustamalla broilerit pippurilla, suolalla, currylla ja paprikajauheella. Siirrä kanat uunivuokaan odottamaan seuraavaa vaihetta.

2. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin yhteen ja kaada seos kanojen päälle. Anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan, tai vaikka pidempään.

3. Kun kanat ovat olleet marinadissa sopivan ajan, sekoita ruokakerma ja vehnäjauhot hyvin yhteen. Kaada seos vuokaan ja sekoittele vielä vähän, jotta marinadi ja kerma-jauhoseos sekottuisivat keskenään.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja ripottele päälle parmesani. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti