lauantai 22. helmikuuta 2014

MARJA-VANILJAKÄÄRETORTTU

Innostuin edellisen kääretorttukokeilun seurauksena kokeilemaan pilkullista kääretorttua, mutta kokeilu ei mennyt ihan kuin elokuvissa ja tätä ideaa pitääkin vielä vähän kehitellä. Älkää siis välittäkö irtoavista pilkuista kääretortussa. Täytteenä toimii vadelma, mansikka ja vaniljakerma. Yksinkertaista mutta hyvää!idtorttu  photo DSC_3516_zps2fdde35e.jpg  photo DSC_3517_zps5bf83b55.jpg
POHJA
4 Kananmunaa
1½ dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja
1 dl Perunajauhoja
2 tl Leivinjauhetta

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin, vähintään muutaman minuutin ajan.

2. Sekoita loput aineksista yhteen ja lisää kananmunavaahdon sekaan varovasti. Paista noin 6-8 minuuttia uunin keskitasolla. Paistamisessa kannattaa olla tarkka, koska pohja ruskistuu aika nopeasti. Itse laitan munakelloon aina 6 minuuttia ja seuraan lopun ajasta tilannetta.

3. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja rullaa sen kanssa pohja jäähtymään. Pohja kannattaa rullata siksi, että se ei repeilisi varsinaisessa rullausvaiheessa.

TÄYTE
2 dl Kuohukermaa
3 rkl Vaniljasokeria
1 dl Vadelmahilloa
1½ dl Mansikoita

4. Soseuta mansikat ja vadelmahillo ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle

5. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa ja levitä se sitten marjakerroksen päälle. Toisesta pitkästä reunasta kannattaa jättää parin sentin pätkä täyttämättä, jotta täyte ei pursua yli.

6. Rullaa varovasti ja leikkaa päätypalat pois. Tarjoile!


VINKKI: Jos kääretortusta haluaa vähän juhlavampaa, voi sen tarjoilla valmiina viipaleina joiden päälle on pursotettu kauniisti kermaa ja aseteltu tuoreita marjoja. Koko komeuden voi viimeistellä vielä mintunlehdillä tai sitruunamelissalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti