perjantai 21. helmikuuta 2014

LOHTA, PORKKANAMUUSIA JA PAAHDETTUJA PUNAJUURIA

Jos kaipaat helppoa, terveellistä ja ravitsevaa ateriaa niin lopeta etsiminen, se on nimittäin tässä! Jokainen osa tätä makoisaa lautasellista on saatu aikaan vaan muutamia ainesosia käyttäen ja ilman suurta vaivaa. Tavalliseen perunamuusiin saa kivasti porkkanalla, pinaatilla tai vaikka bataatilla vaihtelua, väriä ja ateriaan enemmän monipuolisuutta. Näillä ohjeilla syntyy annokset kahdelle. photo DSC_3509_zps82d9933d.jpg idkala  photo DSC_3508_zpsffbd2401.jpg  photo DSC_3511_zps7509c54b.jpg
PAAHDETUT PUNAJUURET
2 Keskikokoista punajuurta
1 rkl Valkoviinietikkaa
3 rkl Oliiviöljyä
1 tl Timjamia
1 tl Basillikaa
1 tl Mustapippuria
Ripaus merisuolaa
50 g Fetaa tai vuohenjuustoa

1. Kuori punajuuret ja pilko ne ohueksi viipaleeksi tai kuutioiksi. Laita punajuuret uunivuokaan ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin ja anna paahtua uunissa 200-asteessa vähintään 40 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Halutessaan fetan tai vuohenjuuston voi lisätä loppuvaiheessa uunivuokaan, mutta itse laitoin fetan vasta kylmänä lautaselle.

PORKKANA-PERUNAMUUSI
3 Keskikokoista perunaa
3 Keskikokoista porkkanaa
Merisuolaa
Valkopippuria
2 rkl Voita
(Maitoa)

2. Kuori porkkanat ja perunat ja pilko ne karkeasti kattilaan. Lisää vettä niin että ne peittyvät kunnolla ja keittele hiljaisella lämmöllä n. 30 min. Kaada osa keitinvedestä mukiin ja loput pois. Soseute pehmeät porkkanat ja perunat, mausta ja lisää voi. Lisää tarvittaessa keitinvettä sopivan rakenteen aikaansaamiseksi.

LOHIMEDALJONGIT
2 kpl (noin 300-400g) Lohimedaljonkeja
1 rkl Mustapippuria
1 tl Merisuolaa
Voita paistamiseen
(Sitruuna lohen kanssa)

3. Lisää mausteet lohen pintaan hyvissä ajoin ennen paistamista, jotta ne ehtivät imeytymään hieman. Lämmitä pannu ja lisää nokare voita. Paista lohimedaljongeja noin viiden minuutin ajan, eli reilu 2 minuuttia yhdeltä puolelta. Tarjoa sitruunan kanssa!



5 kommenttia:

  1. Aivan taivaallisen näköistä! Lohi on ehdoton suosikkiruokani, ja kylkeen vielä ihania paahdettuja punajuuria (niiiin hyviä) ja porkkanamuusia, niin johan on juhla-ateria pöydässä :) Enpä olekaan keksinyt yhdistää noita, kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohi on kyllä sairaan hyvää :) En varmaan itekkään olis tajunnut tehdä noita punajuuria lohen kanssa, mutta kaapissa oli pussillinen ja yritin vaan käyttää niitä johonkin :D

      Poista
  2. Heippa!
    Tämä ei nyt liity suoranaisesti tähän postaukseen mutta olisin omaan blogiini tekemässä ”lemppariblogini” -postausta ja mietin saanko kyseiseen postaukseen kopioida ja liittää bannerikuvasi? :)

    VastaaPoista
  3. Oi nam! Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista