keskiviikko 26. helmikuuta 2014

KANA-GRANAATTIOMENASALAATTI

Tykkään hirveästi tehdä itselleni lounaaksi erilaisia salaatteja ja nyt päätin lisätä piristystä tavanomaiseen kanasalaattiin mozzarellalla ja granaattiomenalla. Kanan ja mozzarellan tiesin toimivan yhdessä, mutta granaattiomenaa en ollut ikinä ennen kokeillut. Yhdistelmä todellakin toimi, joten suosittelen kokeilemaan granaattiomenaa kanasalaatissa, jos vaan muuten siitä tykkäätte. Tätä tulee kyllä varmasti tehtyä uudestaankin lounaaksi, sen verran hyvin hoiti asiansa.

Koska teen salaattini ilman raaka-aineiden punnitsemista mututuntumalla, niin grammamäärät ovat arvioituja. Ohjeella pitäisi tulla siis yksi reilun kokoinen salaatti tai pienempi annos kahdelle.
 photo DSC_3561a_zps13399d83.jpg  photo DSC_3554_zps53673468.jpg  photo DSC_3563_zpsdc5a97c1.jpg  photo DSC_3565_zps1ccde654.jpg idkana  photo DSC_3562_zps1f416aa4.jpg
RAAKA-AINEET
1 Kariniemen kananpojan minuuttipihvi, yrtti-valkosipulimaustettu.
Pari kourallista jääsalaattia
(Pieni määrä pinaattia)
70g Kirsikkatomaatteja
70g Kurkkua
 1/3 Granaattiomenaa
50 g Mozzarellaa
½ tl Merisuolaa
½ tl Mustapippurirouhetta
2 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Sitruunamehua

1. Paista kana, anna sen jäähtyä ja pilko viipaleiksi. Pese ja pilko myös salaatti, tomaatit, kurkku ja mozzarella ja irrota granaattiomenasta siemenet. Vinkkinä ensimmäistä kertaa granaattiomenaa käsitteleville, että mehu värjää aika tehokkaasti ja siemenet irtoavat parhaiten kun puristelee palaa hieman kuoripuolelta.

2. Kokoa salaatti niin, että pohjalle tulee salaatti ja pinaatti, sitten tomaatti ja kurkku ja päällimmäisiksi kanaviipaleet, mozzarellakuutiot ja granaattiomenan siemenet.

3. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sitruunamehua ja mausta vielä kevyesti merisuolalla ja mustapippurilla.
 photo DSC_3556_zps4f302d61.jpg  photo DSC_3568_zps306561b2.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti