maanantai 17. helmikuuta 2014

AMERIKKALAISET SUKLAA-TOFFEEPANNUKAKUT

Viime perjantaina tavalliset suklaapannarit saivat kaverikseen toffeeta, banaania ja valkosuklaata, nam! Näistä piti tulla alunperin red velvet-pannareita, mutta jostain tuntemattomasta syystä näin ei ollut tarkoitettu. Kokeilut jatkuu, kyllä mä vielä onnistun!
idpannarit  photo DSC_3433_zpsae745b74.jpg  photo DSC_3438_zps20d7d42b.jpg
PANNUKAKUT (n. 10kpl)
1 Kananmuna
1½ dl Vehnäjauhoja
½ tl Leivinjauhetta
1/4 tl Suolaa
1 rkl Kaakaojauhetta
1 rkl Vaniljasokeria
1½ dl Maitoa
50 g Tummaa suklaata
n. 2-3 rkl Toffeekastiketta (Dr. Oetker)

VALKOSUKLAAKASTIKE
100 g Valkosuklaata
½ dl Kuohukermaa
½ dl Toffeekastiketta

1. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen ja vatkaa valkuainen pienessä kulhossa vaahdoksi. Sekoita keltuaisen joukkoon jauhot, suola, vaniljasokeri, maito ja leivinjauhe. Lisää myös toffeekastike.

2. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla teholla mikrossa ja sekoita sula suklaa hyvin taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti mukaan.

3. Tässä vaiheessa voi tehdä jo valkosuklaakastikkeen jäähtymään jääkaappiin, eli suklaan sulatus jatkuu! Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita kerma ja toffeekastike hyvin sulan suklaan kanssa. Jos kastike tuntuu vielä tönköltä, lisää pieni loraus kermaa. Kastike hyytyy vielä hieman jääkaapissa odotellessaan.

4. Paista pannukakut keskilämmöllä. Käytän yleensä aina ½ dl- mittaa taikinan annosteluun, mutta tietysti saa laittaa taikinaa halutessaan kerralla enemmän tai vähemmän. Paista kunnes pintaan muodostuu kuplia ja käännä. Tarjoa esim. banaanin/mansikoiden ja valkosuklaakastikkeen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti