maanantai 20. tammikuuta 2014

SUKLAA-VADELMAKUPPIKAKUT

Moni teistä on varmasti huomannut, että olen suuri suklaan ystävä (ainakin leipomuksissa). Toivepostauksen myötä toteutin kääretortun, mutta päätin tehdä huomisen tupareihin suklaa-vadelmakuppikakkuja. Näissä söpöliineissä on vähän normaalista suklaataikinastani poikkeava taikina, joka on enemmänkin brownies-tyyppinen. Tässä onkin jo yksi resepti korvan taakse ystävänpäivää varten, sillä mikä sopisi paremmin siihen päivään kuin suklaa ja punaiset vadelmat.

Noita ehdotuksia tuli niin paljon, että ajattelin kyllä toteuttaa useamman niistä kunhan kerkeän. Toivoa saa tosin ihan koska vaan, ideoita otetaan aina vastaan :) 
idvadelma photo DSC_2804_zpsa01f46b3.jpg  photo DSC_2785_zps620eb7d0.jpg  photo DSC_2791_zpsca3addfd.jpg  photo DSC_2789_zpsa685d7ae.jpg BROWNIESKUPPIKAKUT (n. 12kpl)
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Tummaa kaakaojauhetta
1 tl Leivinjauhetta
1/3 tl Suolaa
2 dl Sokeria
1 dl Fariinisokeria
160 g Voita
1 rkl Vanilja-aromia
2 Kananmunaa
2 rkl - ½ dl Maitoa

1. Mittaa sokerit leivontakulhoon ja sulata voi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.

2. Kaada sulanut voi sokerien päälle ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen ja lorauta sen jälkeen mukaan pari ruokalusikallista maitoa ja vanilja-aromi.

3. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja jos taikina tuntuu tönköltä niin lisää vielä loraus maitoa. Jaa muffinssivuokiin niin, että noin 2/3 vuoasta täyttyy. Paista 175-asteisessa uunissa noin 17-20min kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

SUKLAA-VADELMAKUORRUTUS
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
Reilu kourallinen vadelmia (tuoreita tai Suomalaisia)
1 dl Tomusokeria
100 g Tummaa suklaata
1 rkl Vaniljasokeria

Vadelmia koristeeksi

4. Sekoita tuorejuusto ja vadelmat tasaiseksi seokseksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa sulanut suklaa hyvin tuorejuuston sekaan ja lisää lopuksi vaniljasokeri ja tomusokeri. Kun kuorrute on tarpeeksi jämäkkää, anna sen levätä vielä hetki jääkaapissa.

5. Kauho kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele vadelmilla.


P.S. Lähden tämän viikon lauantaina lomailemaan, joten seuraavalla viikolla on vähän hiljaisempaa. Koitan kuitenkin laittaa pari reseptiä ajastuksella, ettei ihan hiljainen viikko ole :)

8 kommenttia:

  1. Jam, miten herkullisen näköisiä! :) Toinen suuri suklaan ystävä ilmottautuu :D

    VastaaPoista
  2. ihana blogi, kaikki ohjeet näyttää niin hyvältä että tekis mieli kokeilla saman tien! :D

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa herkulliselta ja ihania kuvia!<3 :)

    VastaaPoista
  4. Ihana resepti<3 Täytyypäs kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näistä on kyllä tullut paljon hyvää palautetta kun on joskus ystävien tupareihin/juhliin tullut tehtyä :) Kuorrutus toimii hyvin myös maitosuklaalla!

      Poista