sunnuntai 12. tammikuuta 2014

SITRUUNA-SUKLAAKUPPIKAKUT

 photo DSC_2700_zpse09a553a.jpg  photo DSC_2706_zps09620003.jpg  photo DSC_2705_zpscc575570.jpg  photo DSC_2704_zps8d2594fa.jpgKUPPIKAKUT
2½ dl Vehnäjauhoja
½ tl Soodaa
120 g Pehmennyttä voita
1 dl Sokeria
1 dl Ruokokidesokeria
Kananmunaa
100 g Tummaa suklaata
1 dl Piimää
2 tl Sitruunamehua
Vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sekoita sooda ja vehnäjauhot hyvin kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa pehmennyt voi tasaiseksi ja lisää sitten sokerit. Vatkaa seosta vähintään parin minuutin ajan. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen. 

Sulata suklaa ja vatkaa se hieman jäähtyneenä voi-sokeri-kananmunaseokseen. Sekoita myös sitruunamehu mukaan. Lisää taikinaan jauhot ja piimä vuorotellen muutamassa osassa. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.

Jaa taikina vuokiin niin, että vuoat ovat 3/4 täynnä. Taikinasta riittää noin 13-15 normaalin kokoiseen kuppikakkuun. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Jos teet minikuppikakkuja niin niille riittää mainiosti vajaa 20min uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

KUORRUTE
100 g Valkosuklaata
100 g Voita
n. 250 g Tomusokeria
2 rkl Sitruunamehua
1 tl Vaniljasokeria
(1 tl Keltaista väriainetta)

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kuorrutteen valmistamista. Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa ja laita hetkeksi odottamaan sivuun. Vatkaa voita muutaman minuutin ajan ja lisää sitten tomusokeri pienissä erissä.

Lisää viimeisenä sitruunamehu, vaniljasokeri ja sulanut valkosuklaa (+ väriaine) ja vatkaa tasaiseksi. Anna kuorrutteen jähmettyä noin puolen tunnin ajan jääkaapissa ennen pursottamista.

4 kommenttia:

  1. Hei monta kuppikakkua ohjeesta tuli? Jos et muista niin suurinpiirtein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sen tiedon tietty olisin voinut laittaa ohjeeseenkin :D n. 12 kpl pitäis tulla :)

      Poista