perjantai 3. tammikuuta 2014

PIPARMINTTU-SUKLAAJUUSTOKAKKU

Lupailin teille joulukuun lopussa ohjetta piparminttu-suklaajuustokakkuun ja sain tällä viikolla vihdoin tehtyä toisen sellaisen. Jääkaappi oli joulun jäljiltä täynnä jos jonkinlaista ruokaa, joten ruoanlaittoon ei todellakaan tarvinnut muutamaan päivään käyttää aikaa. Onneksi nyt saa taas väkertää, kun vanhat ruoat on saatu tuhottua :) photo DSC_2609_zpseb11f419.jpg idkakku  photo DSC_2611_zps0a18ffee.jpg  photo DSC_2610_zps9f64d589.jpg
POHJA
200 g Tummia täytekeksejä
70 g Voita

1. Murskaa keksit pieneksi muruseksi ja sulata voi. Sekoita voi hyvin keksimuruun ja painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
100 g Maitosuklaata
100 g Tummaa suklaata
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
200 g Rahkaa
2 dl Kuohukermaa
2-3 rkl Piparminttuaromia 
3 Liivatetta

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma vaahdoksi pienessä kulhossa.

3. Sekoita toisessa, isommassa kulhossa tuorejuusto, piparminttuaromi ja rahka. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita tuorejuustoseokseen.

4. Kuumenna kattilassa pieni tilkka vettä (alle ½ dl) ja sekoita puristetut liivatteet hyvin joukkoon. Kaada seos tuorejuusto-suklaakulhoon ja sekoita. Kääntele viimeisenä kermavaahto hyvin mukaan ja kaada vuokaan.

5. Anna hyytyä noin kolmen tunnin ajan ennen koristelua ja tarjoilua.

P.S. Jos koristelet kakun karkkitangoilla, niin se kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua. Jääkaapissa karkkitangot rupeavat sulamaan ikävästi.

4 kommenttia:

  1. oi nam! :)
    mun blogissa on kans kivoja reseptejä:
    cookingwithmarion.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. kuinka monta päivää aikasemmin kakun voi tehdä max? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin että ehkä pari päivää aikaisemmin :) Kannattaa pitää kakkua vuoassaan siihen asti kun sen tarjoaa, ettei siihen tartu jääkaapin makua.

      Poista