tiistai 7. tammikuuta 2014

OREO BROWNIES

Kostea, vaniljainen browniespohja, pehmeä keksitäyte ja suussasulava suklaakuorrutus = täydellistä! Nämä browniesit taltuttavat isommankin makeanhimon nopeasti ja katoavat jostain syystä jääkaapista yhtäkkiä.  Ohjeesta tulee noin tämän kokoinen vuoallinen, joten jos haluaa kokonaisen pellillisen niin ainemääriä pitää suurentaa.
 photo DSC_2640_zpsc754dcd3.jpg  photo DSC_2638_zps4fdea32f.jpg idbrowniesBROWNIE-POHJA
2 Kananmunaa
115 g Voita
200 g Sokeria
2 rkl Vanilja-aromia
35 g Kaakaojauhetta (tummaa)
95 g Vehnäjauhoja

1. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen ja vuoraa uunivuoka foliolla. Aloita browniespohjan valmistaminen vatkaamalla munat pienessä kulhossa vaahdoksi. Sulata isommassa kulhossa voi ja sekoita siihen sokeri, vanilja-aromi ja kaakaojauhe.  

2. Lisää seokseen jauhot ja sekoita lopuksi mukaan kananmunavaahto. Levitä tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 22 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen keksitäytteen valmistamista.

KEKSITÄYTE
60 g Huoneenlämpöistä voita
150-200 g Tomusokeria
30-50 ml Kuohukermaa
6 Murskattua oreota (hyvä korvike on Dops-browniekeksit)

3. Vatkaa hetki huoneenlämpöistä voita kulhossa ja lisää sitten kerma ja sokeri. Kun seos on tasaista, voit murskata keksit ja sekoittaa ne mukaan. Levitä seos tasaisesti browniepohjan päälle vuokaan ja siirry sitten suklaakuorrutuksen valmistamiseen.

SUKLAAKUORRUTUS
200 g Tummaa suklaata
120 ml Kuohukermaa
2 rkl Voita

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää kerma kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi voinokare ja sekoita taseiseksi. Kaada kuorrutus vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.

 photo DSC_2642_zps2e5832f1.jpg

20 kommenttia:

  1. ei härregyyd ku näyttää hyviltä........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Ei tosin oo mitään ihan kevyttä herkkua :D

      Poista
  2. Pitääkö kuorrutuksen suhteita muuttaa mikäli käytän maitosuklaata?

    VastaaPoista
  3. Jos tekee pellillisen, niin kannattaa laittaa 300g suklaata, mutta jos samankokoisella vuoalla teet niin 200g riittää :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos. Tarkoitin tosin aineiden suhteita (maitosuklaa käsittääkseni rasvaisempaa), mutten näemmä huomannut mainita sitä kysymyksessäni. Tarvitseeko siis kuorrutuksen aineiden suhteita muuttaa mikäli käyttää maitosuklaata tummasuklaan sijasta? Kiitos. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvi muuttaa mitenkään :) Vastasin näköjään äsken aika hölmösti :D

      Poista
  5. Nams! Näyttää ihan taivaalliselta... Nyt taitaa kyllä tulla tiukka loppu viikko, kun ajatuksissa sotivat tämä herkku ja ajatukset terveellisemmästä elämästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen :D Kyllä pieni herkuttelu sallitaan!

      Poista
  6. Ooh, vitsit miten houkuttelevan näköisiä (ja kuuloisia)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! :) Suosittelen kokeilemaan jos vaan on suklaan ystävä

      Poista
  7. Kokeilin noita eilen, hyvää tuli. Saisinko laittaa reseptin blogiini? Tietysti linkkaan reseptin takaisin tänne, jotta lukijat näkevät kuka näitä alunperin on tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että onnistui :) Juu tottakai saa laittaa, sehän on vaan hyvä että resepti pääsee jakoon vielä suuremmalle määrälle!

      Poista
    2. Mitkä olivat mitat? Että tiedän moninkokertaisena teen pellillisen

      Poista
  8. Hei en ihan ymmärtänyt minkäkokoiseen vuokaan olit nämä siis tehnyt?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon oman vuokani on suunnilleen 28cm x18cm ja uunipelti normaalisti jotain 35cm x 30cm :)

      Pellilliseen tekisin ohjeen vaan kaksinkertaisena :)

      Poista
  9. Paljonjo tuo kaakaojauhe ja vehnäjauho on desinmitassa? En omista vaakaa niin paha mittailla grammoissa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeks! Unohdin ihan kokonaan vastata tähän ja vaaka on tällä hetkellä hukkateillä, mutta netistä ainakin löytyi näin: 1dl jauhoja on n. 65g ja 1dl kaakaojauhetta 45g :)

      Poista
  10. Moi! Onnistuisiko tämän tekeminen halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan, koska kokonainen pellillinen olisi ehkä vähän liikaa, mutta haluaisin silti hirveästi testata reseptiä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu varmasti :) Itseasiassa nyt kun katsoin tuota kuvalinkkiäni, niin oma vuokanikin taitaa olla jonkin verran sitä pienempi. Browniepohjan paistoaikaa saattaa joutua vähän lisäämään, eli siinä kohdassa suosittelen tarkkuutta, maistuu huimasti paremmalta kun paistaa juuri ja juuri kypsäksi eikä liikaa :)

      Poista
  11. Hyvä homma, kiitos vastauksesta! :)

    VastaaPoista