tiistai 14. tammikuuta 2014

NYT SAA TOIVOA JA EHDOTTAA!

Mulla on edessä leipomista viikonlopuksi joten nyt teidän on aika esittää toivomuksia! Haluaisin kokeilla jotain uutta ja teiltä jokaiselta varmasti löytyy lempileipomus tai joku jota ehdottomasti haluaisitte kokeilla. Ainoana toiveena on, että ehdotatte tällä kertaa makeita leipomuksia :) Toivoisin, että sinäkin joka et yleensä kommentoi esittäisit ehdotuksesi, jotta saatais mahdollisimman paljon erilaisia ehdotuksia kasaan.
idtoive
Brownies, kuppikakut, makea piirakka, keksit, kakku, pullat.. mahdollisuuksia on monia, saas nähdä mitä viikonloppuna tulee kyhättyä!

16 kommenttia:

 1. Tee joku yksinkertainen mutta hyvä, sellanen mihin löytyy ainekset aina jokaisen kaapeista! Välillä iskee leipomishimo mutta ei jaksais käydä kaupassa :D

  VastaaPoista
 2. Jostain syystä itseä on pitkään kiinnostanut kokeilla tehdä jonkinlaisia marja-juustokakkuneliöitä. Siis mokkapalatyylisiä neliöitä (joskaan ei suklaisia) joiden pinnalla olisi jonkinlaista marja-tuorejuusto systeemiä. Olen yrittänyt jopa googlata joain ohjeentynkää, mutta tuloksia on ollut aika vähän, en oikein tiedä millä sanoilla pitäisi edes alkaa etsimään. Kaipa tuollaisen voisi jonkinlaiseksi marjapiirakaksikin mieltää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kun tähän on tullut hirveesti jo sellasia, joista mulla on erilaisia ohjeita kirjanmerkeissä kokeilua varten, tulee päätöksen vaikeus! :)

   Poista
 3. Ois kiva jos voisit tehdä macaroneja ! Ite tykkään niistä paljon, eikä ne loppujen lopuksi oo ees kovin vaikeita tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tehnyt kolmesti ja kertaakaan en oo vielä onnistunut täydellisesti :D Täytyy kokeilla vaan uudestaan!

   Poista
 4. Mä on pitänyt kokeilla hedelmä- tai marjatartaletteja. Ei vaan oo oikeen hajua et onko niiden marjojen/hedelmien alla sitten kermaa vaiko jotain vaniljakiisseliseosta.. :D Ja miten ne ylipäätään tehdään koko leivokset. Eli mun toive olis ne tartaletit, ei mitään supervaikeita värkkäyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on kyllä pitkään pitänyt tehdä tartaletteja, en vaan oo päättänyt ikinä minkälaisia :) Voi olla että lähiaikoina tulee ainakin joku ohje, vaikka en nyt viikonlopuks tekiskään.

   Poista
 5. kääretorttu!!! ihan sama millanen, mut jonkunlainen koska en oo koskaa tehny ja sun ohjeilla on helppo tehä vaikeampiaki juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tehdä näistä joku lista, kun on tullut niin paljon hyviä ehdotuksia :)

   Poista
 6. jäätelökääretorttu!

  ja jos jotain ihan ruokaohjeita saa ehottaa niin pinaattilasagne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kesällä ainakin kokeilla tota jäätelökääretorttua :)

   Poista
 7. Tulevaisuutta ajatellen (jos halua löytyy...): Jokin kiinalainen resepti, en ole oikein suomeksi löytänyt hyvää versiota siitä "kiinalaisia sieniä ja bambua" -ruuasta. Oikeastaan kaikki aasialaiset ruuat ovat lähellä sydäntä. :) Myös jos tykkäät tehdä jotain texmex-ruokaa, niin sellaisiakin reseptejä olisi mielenkiintoista saada!

  Mutta makeina leipomuksina esimerkiks creme brulee kiinnostaa! Sitä tosin olen itsekin tehnyt, mutta jos tiedät jonkun vielä paremman reseptin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää etsiä joku kiva aasialainen ruoka :)

   Poista
 8. Kuningatar- tai minttusuklaa-juustokakku. Minttusuklaata en ole itse vielä kokeillut, mutta kuulostaa suussasulavalta. Perus kanelipullan nimeen vannon edelleen. :))
  Olipa hyvä, että vihdoin löysin tämän blogisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://lav-eat.blogspot.fi/2014/01/piparminttu-suklaajuustokakku.html

   Tein joulun aikoihin piparminttu-suklaajuustokakun, mutta kuningatarta voisi kyllä vielä kokeilla :)

   Kiva että löysit!

   Poista