perjantai 10. tammikuuta 2014

KOSKENLASKIJAN MAKARONILAATIKKO

Olen niitä ihmisiä, jotka tykkäävät syödä makaronilaatikkonsa mielummin juustolla kuin munamaidolla. En ole kuitenkaan koskaan tainnut tehdä makaronilaatikkoa itse, joten oli korkea aika kokeilla. Tomaatti, basillika, koskenlaskija ja parmesani toivat ihanaa makua tavalliseen makaronilaatikkoon ja varmasti teen tätä vielä monet kerrat, koska tähän jää vaan kamala himo ihanan maun takia!idmakaronilaatikko  photo DSC_2695_zps41c1914a.jpgTARVIKKEET
400 g Makaronia (1 pss)
400 g Naudan jauhelihaa
2 rkl Voita
1 Iso sipuli
1 Valkosipulinkynsi
2 Keskikokoista tomaattia
½-1 dl Tuoretta basillikaa
Parmesanjuustoa
Mustapippurirouhetta
2 Lihaliemikuutiota
1 l Vettä 
1 pkt Vahvaa tai perinteistä koskenlaskijaa

1. Keitä makaronit kypsiksi ja valuta hyvin. Pilko sipulit pieneksi silpuksi ja aloita jauhelihan paistaminen. Kun jauheliha on ruskistunut hieman, lisää sipulit ja mausta mustapippurilla.

2. Kuumenna vesi ja liuota sulatejuusto ja lihaliemikuutiot siihen. Sekoita tasaiseksi ja laita sivuun odottamaan makaronilaatikon kokoamista varten.

3. Yhdistä isossa uunivuoassa makaronit jauhelihan kanssa ja sekoita hyvin. Kaada sulatejuusto-lihaliemiseos päälle ja viimeistele lisäämällä päälle pilkottua tomaattia, basillikaa ja parmesanraastetta.

4. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja anna makaronilaatikon levähtää hyvin uunista pois ottamisen jälkeen, jotta viimeisetkin nesteet imeytyvät.

1 kommentti:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Testaan tänään. Olenkin kyllästynyt jo "perus"makaroniloodaan..

    VastaaPoista