perjantai 17. tammikuuta 2014

BURGUNDINPATA

 photo DSC_2776_zps9ce569b3.jpg idpata  photo DSC_2779_zps4bcb96fb.jpg
TARVIKKEET
400 g Naudan paistisuikaleita
100 g Pekonia
2 rkl Voita
3 Salottisipulia (pienehköjä)
2 Valkosipulinkynttä
2 tl Suolaa
2 tl Mustapippurirouhetta
2-3 Laakerinlehteä
3 Keskikokoista porkkanaa
100 g Herkkusieniä (säilyke)
2½ dl Punaviiniä
1 dl Olutta
2 dl Lihalientä (½ lihaliemikuutio)
200 g Tomaattimurskaa
Tuoretta timjamia tai rosmariinia

3 rkl Vehnäjauhoja + loraus vettä suurustukseen TAI maizenaa


1. Aloita ottamalla liha huoneenlämpöön ja esivalmistelemalla kasvikset. Kuori ja silppua sipulit, kuori ja viipaloi porkkanat ja leikkele pekoni pieneksi silpuksi.

2. Kaada suikaloitu pekoni kuumaan pataan ja ruskista. Lisää voi ja ruskista liha muutamassa erässä nopeasti. Lisää pataan sitten silputut sipulit ja ruskista vielä parin minuutin ajan.

3. Lisää mausteet, viini, lihaliemi, olut ja tomaattimurska. Sekoita mukaan myös porkkanat ja herkkusienet. Anna muhia hiljaisella lämmöllä liedellä tai 150-asteisessa uunissa vähintään kahden tunnin ajan ja suurusta kastike loppuvaiheessa. Sekoita vehnäjauhot hyvin tilkkaan vettä ja kaada seosta vähän kerrallaan kastikkeeseen kunnes se on halutun paksuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti